Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Drop tåbelig snak og vis handling i stedet

Det morbide ved nutidens terrorisme er, at den kan opstå hvor som helst, når som helst, også i Danmark. Terroristerne indgår som tavse celler i de vestlige samfund og forekommer tilsyneladende at være integreret, indtil de slår til.

28DEBHALIME-OGUZ-150204.jpg
Halime Oguz. Fold sammen
Læs mere

Nice er blevet udsat for terror, hvor rigtigt mange uskyldige liv er gået tabt. Venstrefløjen må nu definitivt gøre op med sin kronisk dårlige samvittighed over for minoriteten og indse, at islamismen er en ideologi, der ikke vil os. Når radikalisering i en dansk sammenhæng har fundet sted, har forklaringen her ellers hos mange været, at den danske offentlighed ikke accepterede og inkluderede dem som værende danskere. Den forklaringsmodel lyder efterhånden mere og mere hul! Det forholder sig tværtimod omvendt, nemlig at det er etniske minoriteter, der mobber danskere, viser den seneste forskning fra Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet.

Det er alt sammen symptomatisk for en ideologi, der i sin grundsubstans er hadefuld, syg, ond, ødelæggende, morderisk, samfundsnedbrydende, stupid, antidemokratisk, kvindefjendsk, homofobisk, frihedsdræbende og krigerisk.

Det morbide ved nutidens terrorisme er, at den kan opstå hvor som helst, når som helst, også i Danmark. Terroristerne indgår som tavse celler i de vestlige samfund og forekommer tilsyneladende at være integreret, indtil de slår til og foretager et spektakulært terrorangreb, ofte med så mange ofre som muligt.

Derfor er der også i Danmark grund til, at vi ændrer strategierne for, hvordan vi tackler disse problemer, derunder den potentielle terrorisme. Vi er blevet bekendt med en far fra Vestegnen, der i skrivende stund går rundt nede i Istanbul og leder efter sine døtre, fordi de er flygtet til Islamisk Stat. Denne ulykkelige historie er indicium for, at også danske unge er eksponeret for den radikalisering, der udgår fra Islamisk Stat. Vi må med andre ord erkende, at Islamisk Stat OGSÅ er bosat her i Danmark og interagerer med os.

Men at terroristerne i nogle tilfælde tilsyneladende opererer som alone wolf, er ikke ensbetydende med, at de ikke har sans for timingen og iscenesættelsen af det spektakulære. Terrorakten i går fandt sted på Bastille-dagen, den franske nationaldag, og den betegner den dag, som ikke bare Frankrigs, men hele Vestens frihedsrettigheder udgår fra. Det var altså ikke bare et angreb på Frankrig, men hele Vesten! Desuden er Bastille-dagen en dag, hvor man i Frankrig fester og danser i gaderne, så terrorakten er tillige igen udtryk for det slående mindreværdskompleks, islamismen har over for den vestlige livsglæde.

Det er på den baggrund nu tid til, at venstrefløjen ændrer det politiske standpunkt, mange til venstre har sværget til. Det indbefatter blandt andet et opgør med pseudopsykologiske og socioøkonomiske jammersnak. Den må på baggrund af gårsdagens tragedie endegyldigt være tilbagevist. Det var også venstrefløjens værdier, der blev angrebet ved tragedien i går. Hvis venstrefløjen ikke tager skeen i den anden hånd, risikerer vi bare, at befolkningerne i Vesten bliver endnu mere eksponeret for den yderste højrefløj. Hvordan skal kvinden, der står med sit døde barn, ellers reagere? Hun vil ingenlunde kræve mere humanisme, men handling.