Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Dræbersneglene skal nakkes!

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag (23-07) orienterede Jes Aagaard, Naturstyrelsen, i P4/Smutvejen om bekæmpelse af vore

forbandede dræbersnegle, herunder om at »gå sammen nu (kollektiv indsamling) med henblik på at få udryddet de sidste«. Meget relevant.

Men for nogle dage siden udtalte en »ekspert« i dræbersnegle, at »dræbersneglene har det svært i denne langvarige tørke, og mange af dem vil formentlig bukke under«.

Denne ekspert-udtalelse er uheldig. For dræbersneglene kender tydeligvis ikke til ekspertens teori, for de boltrer sig og formerer sig åbenlyst, som de plejer – i et lidt sløvere tempo ligesom vi andre – men de er meget sejlivede. Og de kommer i øvrigt fra områder, hvor klimaet er langt mere tørt og varmen mere langvarig end i Danmark.

Nævnte udtalelser har jeg hørt fra flere, der spørger mig om bestandens tilstand, da de ved, at jeg systematisk bekæmper sneglene hver aften. Men de har hørt eller set på Face-book o.s.v...derfor forholder de sig afventende!

Disse håbefulde hadere af dræbersnegle besvarer jeg med: »gå dog ud efter mørkets frembrud med en god projektør, bøj hovedet, søg- og I vil finde, thi de er der alle sammen«. Nak dem på stedet med en lille spade, eller hvis man ønsker at pine dem længere end nødvendigt, så giv dem salt, læg dem i lufttætte poser og derefter i renovationssækken. Der dør de på et tidspunkt. Undlad at samle dem for bare at hælde dem ud på fællesarealet eller på marken, hvorfra de kom, for så har du dem igen næste nat.