Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

DR støtter islam: Inviterer til gratis Eid-fest, men julekoncerten koster 325 kr. Hvorfor?

Foto: Jens Nørgaard Larsen og DR. Fold sammen
Læs mere

DR udsætter danskerne for omvendt integration. Statsinstitutionen burde invitere de indvandrede muslimer til julefest og påskekoncert, så de kan lære at værdsætte nogle af de danske traditioner og værdier, men i stedet inviterer DR danskerne til Eid-fest.

Eid er, for dem, der ikke ved det, en muslimsk fest, der fejrer afslutning af en periode, hvor de troende muslimer har ædt sig gennem natten og halvsovet om dagen. Dem om det, kan man sige, og det kan højst være en sag mellem den enkelte og vedkommendes arbejdsgiver, om faste og fast arbejde kan kombineres på forsvarlig vis.

Men Danmarks Radio mener, det skal være en offentlig begivenhed. Og de finder det så vigtigt, at man gør den store fest for muslimerne gratis, selvom julekoncerten i 2016 kostede 325 kroner at deltage i.

Jeg mener, at muslimer i Danmark skal have lov til at dyrke deres religion som de vil, så længe det ikke skader andre. Men islam skal ingen indflydelse have i samfundet, og det skal ikke støttes finansielt af det offentlige.

Når DR fejrer Eid for licensbetalernes penge, så hylder de en religion og en ideologi, som er i opposition til alt det, som vores nationale værdifællesskab bygger på.

Man kan godt forsøge at pakke islam ind i hoppeborge, madboder og familiehygge. Men det ændrer ikke ved, at vi har at gøre med en ideologi, som der er dødsstraf for at forlade. En ideologi, der direkte opfordrer til drab på jøder og vantro, hvor de sidste defineres som alle ikke-muslimer. En ideologi, der undertrykker kvinder. En ideologi, der sygeliggør homoseksuelle. En ideologi, der afviser den demokratisk udviklede retssat til fordel for en urørlig, 1400 år gammel lovtekst. Og en ideologi, som i stort set samtlige nationer, hvor den er vundet frem, har medført diktatur eller borgerkrig – eller begge dele på en gang - og som gør, at folk i hobe udvandrer fra dens nationer til lande, der netop ikke er muslimske endnu.

Det er den ideologi, DR støtter for danskernes tvangsindrevne licenspenge.

Danmarks Radio vælger dermed helt at ignore den grundlæggende konflikt, der er mellem islam og de værdier, vores samfund bygger på. Jo mere islam får lov at fylde i samfundet, jo mindre plads bliver der til friheden og demokratiet. Jo mere islam der er, jo flere mennesker skal leve i frygt.

Denne hyldest af islam og af det multikulturelle samfund, hvor vores egne værdier og traditioner nedprioriteres til fordel for islam, er malplaceret og langt ud over, hvad en licensfinansieret statsinstitution burde beskæftige sig med.

Vores nationale værdifællesskab har intet med islam at gøre. Vores samfund deler ingen værdier med islam. Dansk kultur, dansk historie, demokrati, folkestyre, ligeværd, ytringsfrihed og lighed for loven er alle værdier, der er i opposition til islam. Derfor skal DR ikke støtte islam.