Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Dokumentér dine påstande, Lene

Anders Samuelsen: Konservative anklager

Anders Samuelsen MF, formand for Liberal Alliance Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære Lene Espersen. I din grundlovstale her i weekenden kom du med en påstand, som jeg mener du bør føre bevis for. Det er ikke noget, du bare kan slynge ud. Helt præcist sagde du om jer Konservative, at »vi vil ikke tillade den løbske liberalisme à la Liberal Alliance og Saxo Bank, hvor alle er deres egen lykkes smed, og fanden tager de sidste«.

Kære Lene, du er faktisk partiformand - og dermed potentiel kommende statsminister. Jeg synes ikke, det er værdigt for dig at komme med en sådan påstand om en politisk konkurrent uden at konkretisere. Så det vil jeg bede dig om at gøre - at konkretisere din påstand. Hvad er det helt præcist, der er så løbsk og skræmmende ved Liberal Alliances politik?

Er det, fordi vi vil af med topskatten? Eller må jeg spørge omvendt: Er De Konservative tilhængere af topskatten? Hvis ja, så forklar mig lige, hvorfor I ønsker at bevare topskatten, som brutto kun indbringer 15 ud af de mere end 800 milliarder kroner, vi hvert år hiver op af lommerne på danskerne. Min skuffelse var enorm, da I i forbindelse med genopretningspakken besluttede jer for at hæve skatterne med 11 milliarder kroner. At jeg er skuffet, havde du nok regnet med. Men hvordan tror du, dit bagland har det med sådan et svigt?

Mener du, at Liberal Alliance står for en løbsk form for liberalisme, fordi vi er indædte modstandere af den særskat på pensioner, du og dit parti netop har lagt stemmer til i folketingssalen? Forklar mig lige, hvorfor det fører til, at fanden tager de sidste, at Liberal Alliance forsøger at beskytte borgernes opsparing mod regeringens og Dansk Folkepartis overgreb?

Eller er det, fordi Liberal Alliance vil halvere dagpengeperioden? Næ, det kan det ikke være, for I har jo lige sagt ja til Dansk Folkepartis forslag om at gøre lige netop dét.

Er det, fordi Liberal Alliance ønsker efterlønnen afskaffet? Er det virkelig det, der generer dig? Vi ønsker at give nedslidte mennesker mulighed for at trække sig værdigt tilbage, men vi mener ikke, det er ansvarligt at give raske mennesker en check som belønning for at trække sig tidligt tilbage. Synes du, at det er asocialt?

Måske er det, fordi Liberal Alliance sætter spørgsmålstegn ved jeres idé om at pålægge danskerne en multimedieskat?

Eller er det, fordi Liberal Alliance kæmper for at få nedsat virksomhedsskatten, så vores virksomheders konkurrenceevne kan komme op? Jeg troede faktisk, det var en konservativ mærkesag - selvom I ikke længere taler højt om den slags.

Det kan også være, at du mener, at Liberal Alliance går ind for en løbsk form for liberalisme, fordi vi er modstandere af den særlige iværksætterskat, som regeringen står bag?

Er din pointe, at Liberal Alliance vil lade fanden tage de sidste, fordi vi er så fokuserede på at få gang i væksten? Jeg undrer mig, hvis du som tidligere økonomi- og erhvervsminister ikke kan se, at den bedste socialpolitik, der kan føres, netop er at sikre konkurrencekraften, sænke skatten på arbejde og belønne den ekstra indsats. Det skaber jo nye arbejdspladser og sikrer, at vi for alvor har råd til det sociale sikkerhedsnet, som selvfølgelig skal vedblive med at være et stærkt kendetegn for Danmark.