Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

DF saboterer integration

Byline af Jens Jonatan Steen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er den helt store kæp, som Dansk Folkepartis førstemand Kristian Thulesen Dahl forsøger at få fat på. Og der er ingen tvivl om, at han og resten af Dansk Folkeparti (DF) har tænkt sig at bruge den, når de vil forsøge at stikke den i hjulet på den danske integrationsindsats. Det er politisk sabotage, når det er værst.

DF helmer ikke før, det har fået forhindret enhver flygtning i at krydse landets grænser, og før det har sikret sig, at ikke en eneste af de nytilkomne får en tålelig tilværelse i Danmark. Hvis der skulle være en enkelt håbefuld flygtning, som drømmer om at få job eller bidrage til det danske samfund, så kan vedkommende godt glemme det, hvis det står til DF.

Jeg er stålsat tilhænger af en politik, hvor Danmark uden at ryste på hånden sikrer, at vi ikke modtager flere flygtninge, end vi rent faktisk kan integrere. Men samtidig skal vi sørge for integration af de flygtninge, som er kommet hertil. Det kan godt være, at vores strammerkurs er hård, men vores integrationsindsats skal være det samme.

Men den linje køber DF ikke – partiet er som sædvanlig imod. Imod at vi overhovedet tager imod flygtninge, imod at vi integrerer flygtninge, og imod aftalesystemet på det danske arbejdsmarked. Thulesen Dahl har således skytset rettet mod Socialdemokratiet og fagbevægelsen, når han i sit ugentlige nyhedsbrev samler op på 1. maj

.

Noget så fredsommeligt som et nyhedsbrev bliver nærmest gjort til kampskrift mod integrationen og den danske arbejdsmarkedsmodel, som igen er faldet i unåde hos DFerne. Thulesen Dahl blæser således til kamp: »Men her (i flygtningepolitikken, red.) må jeg sige, at Socialdemokraterne står ved en skillevej. I et vadested. For vil de – sammen med os – få sat en stopper for de skadelige dele af trepartsaftalen.«

Det er langtfra første gang, at DF angriber den danske model og ønsker at begrænse den politiske indflydelse hos de danske lønmodtagere i LO. Sidste gang var det konfliktretten, der stod for skud, men nu er det altså selve trepartssystemet, som er i skudlinjen.

Når det handler om integrationspolitikken, skal arbejdernes indflydelse altså reduceres. Set med DF-briller er enhver form for integration skadelig og derfor satser man benhårdt på en slags anti-integrationspolitik. De spiller på frygten for, at lavtlønnede kan miste deres job til flygtninge og giver den fuld gas i hykleri, når de påpeger, at »danske ledige og udsatte utvivlsomt bliver endnu mere svigtet!«

Hvis danske ledige og udsatte bliver svigtet, så kan de være sikre på, at det netop vil være DF, der fører kniven. Præcis som de gjorde det med boligydelse for de svage ældre, kontanthjælpsloftet for enlige forsørgere, efterlønnen for de nedslidte 3Fere og dagpengene for landets ledige.

At svigte landets svageste er et fast princip, som Thulesen Dahl & Company har praktiseret i årevis.