Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

DF: Derfor er betænkningstid om skilsmisse sund fornuft

Jeg har aldrig sagt, at beslutningen om at blive skilt er nem. Heller ikke at et skilsmisseforløb er nemt at komme igennem. Ikke desto mindre er det sådan, Anne Sophia Hermansen udlægger det i sin klumme 28. januar, hvor hun går til angreb på DFs forslag om genindførelse af en separationsperiode.

DF mener, at det er blevet for nemt at blive skilt. Har man internetadgang og NemID kan det ske på få minutter. Det sker ikke sjældent, at et par fortryder en lynskilsmisse.

Som socialordfører hører jeg om børn, der, selvom mor og far kan finde ud af at blive skilt, føler en stor skyld. Den vinkel forholder ASH sig ikke til. Ej heller, at der faktisk er mange andre, som ytrer det samme som DF. Det kan være forskere, præster, familievejledere og forældre. Derfor finder jeg det urimeligt, at ASH påstår, at jeg ikke aner, hvad jeg taler om. Fordi vi ikke er enige, er det ikke ensbetydende med, at modparten er uvidende.

Forældre skylder hinanden og deres børn, at tænke sig godt om, da mange ting i dag skal besluttes på få dage. En skilsmisse er stort indgreb i børns liv, som påvirker hele deres hverdag. Derfor foreslår DF, at beslutningen om at blive skilt bør være ledsaget af nogle måneders tænkepause.

Politisk mener jeg, at det er vigtigt, at socialministeren samler et bredt flertal bag en reform af det familieretslige område. Derfor glæder jeg mig også over, at Socialdemokratiet har givet udtryk for, at de også ønsker en refleksionsperiode.