Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Det socialdemokrati du ikke kender

01debBirtheRønnHornbech.jpg
Copyright Henrik Sørensen Fold sammen
Læs mere

Maja Panduro, politisk ordfører for Socialdemokraterne, aflægger en fæl tilståelse i Berlingske 30. marts. For Socialdemokraterne gælder det om op til valget for enhver pris at overbevise vælgerne om, at de er et strammerparti, når det gælder udlændingepolitikken. Ja, Maja Panduro nærmest praler af, at regeringen har strammet asylreglerne, og at det er første gang i 12 år, at asylreglerne er blevet strammet.

Faktisk er Socialdemokraterne slet ikke til at kende, og der er ingen konsekvens i regeringens udlændingepolitik. Medens VK-regeringen ad flere omgange strammede reglerne for indvandreres tilgang til Danmark og de økonomiske vilkår for dem, der ikke havde arbejde, alt for at understøtte, at indvandrerne tog et arbejde og blev integreret, så har SR-regeringen ladet indvandrerpolitikken og integrationen sejle.

Det dokumenteres af regeringen selv. Regeringen har nemlig ved et stort anlagt pressemøde her i 11. time forsøgt at bilde vælgerne ind, at nu skal der ske noget med integrationen, underforstået, sådan var det ikke før.

Når man åbner integrationspakken, viser den sig dog ikke at indeholde noget nyt. I stedet for sejt at videreføre VK-regeringens integrationspolitik er reglerne for indvandrere lempet utallige gange.

I stedet har det gamle socialdemokrati kastet sig over de hårdt ramte flygtninge. Maja Panduro praler af, at regeringen har strammet reglerne for asylsøgere, og hun triumferer over, at det er første gang i 12 år. Det er rigtigt. Socialdemokraterne er ikke til at kende igen.

I stedet for at fortsætte en stram indvandrerpolitik, fordi et lille land nu engang er nødt til at stille krav om arbejde for og integration af borgere, der helt frivilligt vælger Danmark, så går det ud over flygtningene, at Socialdemokraterne ønsker at konkurrere med Venstre.

På det punkt har Maja Panduro virkelig en pointe. At nægte flygtninge familiesammenføring var aldrig VK-regeringens forslag.

Faktisk var SR-regeringens oprindelige asylforslag så stramt, at regeringen blev nødt til at ændre det efter krav fra Venstre og en række eksperter, der fandt udelukkelsen af familiesammenføringer i strid med menneskerettighederne.

Jeg skal ikke blande mig i motiverne for Socialdemokraternes politik på dette område udover at forudsige, at i kapløbet med Dansk Folkeparti om at komme med flest forslag til stramninger af udlændingepolitikken, vil Socialdemokraterne altid tabe.

Det, der undrer mig – og med mig sikkert mange socialdemokratiske kernevælgere – er, at Socialdemokraterne fører sig frem som strammere og praler af, at det er på de svageste, flygtningenes, bekostning.

Statsministeren proklamerer: Det Danmark, du kender. Det er nødvendigt at tilføje, at Socialdemokraterne har brudt ikke blot med årtiers politik, men med generationer af socialdemokraters kamp for de svage. Sloganet bør rettelig være: Det socialdemokrati, du ikke kender.