Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Det er ikke ok at køre med Uber

Vi kan kun stoppe Uber ved at ændre lovgivningen, så kunder, der benytter Uber, også kan retsforfølges.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af de væsentlige punkter i den nye finanslov er aftalen om social dumping. En aftale som regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative er enige om.

Det er en aftale, som skal sikre en effektiv myndighedsindsats som redskab til at identificere virksomheder, der ikke overholder reglerne. Som der står skrevet i aftalen, ønsker aftaleparterne ligeledes at sikre en konsekvent og kontinuerlig håndhævelse. På baggrund af denne aftale må vi håbe, at statministeren i de kommende regeringsforhandlinger sikrer sig, at alle partier, der ønsker at indtræde i en regering, og deres medlemmer af Folketinget, ikke støtter eller gør brug af virksomheder, som åbenlyst udfører social dumping og overtræder flere love. Derfor er det også bekymrende, når LAs egen erhvervsordfører, Joachim B. Olsen, udtaler at han ikke vil stoppe med at benytte Uber. Selv om Landsretten for nylig stadfæstede en dom fra byretten over en Uber-chauffør.

En dom som tydeligt viser, at det er ulovligt at benytte sin bil til pirat-taxikørsel. En dom, som endnu en gang stadfæster, at man som chauffør skal have et erhvervskørekort, og at bilen skal være godkendt til taxikørsel. Vi må nok erkende, at som lovgivningen er i dag, får vi ikke stoppet Uber. Så længe der er kunder til det tvivlsomme foretagende, får vi det ikke stoppet. Vi kan kun stoppe Uber ved at ændre lovgivningen, så kunder, der benytter Uber, også kan retsforfølges. Søren Hald Christensen, Dansk Folkeparti, Hindbærvej 8, 4200 Slagelse