Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Det er ikke fordi Marie Krarup elsker Kreml

Fakta er imidlertid, at Marie Krarup som den eneste forsvarsordfører lige nu er i stand til at formulere, hvad der former hendes partis forsvarspolitik, så det er klart for enhver.

Kathrine Lilleør. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Marie Krarup ved, hvad hun taler om. Så langt øjet rækker har vi ikke haft en forsvarsordfører, der har et så indgående kendskab til forsvarspolitik. Med en magistergrad i øststatskundskab, en uddannelse som sprogofficer i russisk og major af reserven, et job som fuldmægtig i Forsvarets internationale afdeling og 1998-2001 assisterende forsvarsattache i Moskva, har Marie Krarup et forsvarspolitisk indblik, som er de færreste danskere forundt. Men det anfægter ikke de overskrifter, Marie Krarup trækker i denne tid. Tværtimod. Hun udlægges uden videre som i lommen på russerne og i pagt med højreekstremistiske synspunkter i Europa. I en uge, hvor faktabaseret journalistik åbenlyst modarbejdes af den nye amerikanske regeringsstab, er det en sørgelig dokumentation af, at fakta allerede længe har været under pres også i danske medier. Dagsformen, når et medlem af familien Krarup udtaler sig, er således i mange medier døve ører og hetz per automatik.

Fakta er imidlertid, at Marie Krarup som den eneste forsvarsordfører lige nu er i stand til at formulere, hvad der former hendes partis forsvarspolitik, så det er klart for enhver.

Alle skal ikke være som vi

I tråd med flere førende internationale analytikere, herunder Henry Kissinger, mener Marie Krarup, at vi skal holde op med at tro, at vejen til verdensfred er, at alle bliver som vi. En forsvarspolitisk tænkning, der ønsker et bevidst opgør med Vestens demokratiske imperialisme, som forestiller sig, at menneskerettigheder kan skabe fred i verden. For realiteten er, at der globalt er en stigende modstand mod Vestens og USAs implementering af egne værdier. I en sådan grad, at det vestlige værdisæt ikke længere kan siges at stabilisere verdensfreden. Tværtimod.

Såkaldte udviklingslande definerer sig i stigende grad modsat USA og Vesten. Henry Kissinger siger i »Verdens Orden« fra 2014, at disse landes afvisning »af universelle normer (såsom menneskerettigheder, retssikkerhed og kvinders ligestilling) som typiske nordatlantiske præferencer, betragtes som et positivt træk og sjælen i alternative værdisystemer.« Læs det to gange. Man dyrker bevidst det modsatte af vestlige værdier, hvorfor vi naturligvis bliver fjenden, hvis vi alligevel forsøger at presse dem igennem.

Vestens moralske pegefinger

Det er altså for at stabilisere verdensfreden, at Marie Krarup i lighed med Kissinger og forleden Theresa May argumenterer for, at vi hellere skal lade verdens befolkninger løse deres egne konflikter. Når Krarup således mener, at forsvaret overvurderer den russiske trussel, og at vi bør indstille vores handelssanktioner mod landet, er det ikke, fordi hun elsker Kreml. Men fordi Vestens moralske pegefinger destabiliserer freden, ødelægger muligheden for gode diplomatiske samtaler og i øvrigt skygger for en meget større umiddelbar trussel, nemlig den islamistiske terror. Et velfunderet udenrigspolitisk synspunkt, der i sin blanding af oplysning og nytænkning kun kan fremme den demokratiske debat.

I stedet trækker Marie Krarup forsider og dobbeltopslag med hadske og irrationelle personangreb, der gør sig færdige med hendes synspunkter uden at kende dem. Faktaløs mediedækning i sin farligste variant. For alle har vænnet sig til den. Men den truer med at tvinge politikere som Marie Krarup ud af politik. Det vil være et stort tab. Ikke bare for Dansk Folkeparti, men for os alle.