Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Derfor skrider EU

Søren Krarup: »Europa har eksisteret i over 1.000 år. Europa har været dette bestemte kontinent, bestående af disse bestemte nationer. Det kan ikke skabes, for det er skabt. Det eksisterer!«

Søren Krarup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvfølgelig er det ikke nogen tilfældighed, at hollænderne stemte nej ved Hollands seneste EU-afstemning, ligesom det ikke var nogen tilfældighed, at Danmark stemte nej ved afstemningen om EU-retsforbeholdet 3. december.

Virkeligheden er ved at dukke frem. EUs fundamentale falskhed og virkelighedsforfalskning kan ikke skjules længere. Der er tale om en krænkelse af virkeligheden.

Den virkelighed, der hedder Europa, og som fra vores histories begyndelse har bestået i nationer og nationalstater. Hvad er Danmark andet end det land, der siden 700-tallet har bestået af Jylland og øerne og de landsdele, som svenskerne og tyskerne stjal fra os?

Hvad er de øvrige europæiske lande andet end de nationer, der på samme måde har hersket over deres område og har tabt og vundet, men som altid har haft en identitet og et navn? Europa har en historie, der handler om nationalstater, der har stridt og vundet og tabt, men som altid havde en egentlighed, der var knyttet til et folk.

Det modsatte af den forfalskning, der fandt sted i årene efter Anden Verdenskrig, hvor rædslerne i forbindelse med kommunisme og nazisme fik overspændte ideologer til at flygte fra virkeligheden og konstruere en abstrakt uvirkelighed, der bestod i drømme og ideologier.

Eller kan man finde større falskhed end Romtraktatens programerklæring om oprettelse af »en europæisk union, der uden ophør gøres stadigt snævrere«? Jean Monnet, der udformede erklæringen og som med megen praktisk sans satte den i værk gennem Kul- og Stålunionen, var en drømmer og ideolog, der ikke ville vide af den europæiske virkelighed, og som havde held til at forføre sin samtids ledende europæiske politikere, der naturligt nok drømte om fred og fællesskab.

Som Monnet skriver om Europa i de første efterkrigsår: »For at freden virkelig kan få en chance, må der først skabes et Europa«. Man overvejer udtrykket. Skabes et Europa. Men Europa var jo skabt. Europa har eksisteret i over 1.000 år. Europa har været dette bestemte kontinent, bestående af disse bestemte nationer. Det kan ikke skabes, for det er skabt. Det eksisterer! Og når Jean Monnet vil »skabe« Europa, betyder det, at han vil omskabe og forvandle Europa.

Og så får han ikke blot en tusindårig historie imod sig, men også de virkelige folk og den folkelige virkelighed.

Det er dette opgør med den europæiske virkelighed, som EU handler om, og den virkelighed, vi oplever nu, er de europæiske folks protest imod uvirkeligheden og falskneriet. Danmark stemmer nej til at være en overnational konstruktion. Holland stemmer nej. Det ene europæiske folk efter det andet siger nej til at være andet, end det er.

Og det sammenbrud for EU, som ligger forude, betyder en nødvendig europæisk selvbesindelse og genoprettelse af en europæisk identitet, som igen betyder folk og lande, der vil være sig selv, og som således kan forsvare sig selv.

Netop forsvare og hævde sig selv imod den indvandring og folkevandring fra islamiske, mellemøstlige og asiatiske lande, som truer vores folkelige, nationale eksistens. Europa er slet og ret ved at blive løbet over ende af en folkevandring, der vil ende med at gøre os fremmede i vore egne lande – hvis ikke den voksende kamp imod fremmedgørelsen af vore egne lande slår igennem. Vi må konstatere, at det i dag handler om at være eller ikke være – være os selv, som de nationer og folk, vi er, eller at være opløste, fremmedgjorte enklaver uden identitet og nationalt fællesskab.

Indvandringen er skriften på væggen. Indvandringen afslører EUs fatale indhold og får os europæere til at sige nej til fremmedgørelsen og undergangen. Derfor stemmer det ene europæiske folk efter det andet nej til EU, og derfor vil efterhånden alle europæiske folk sige nej til den ødelæggende virkelighed, som indvandringen betyder.

Jean Monnet har været en europæisk katastrofe. EU er konsekvensen af Jean Monnets og andre europæiske fantasters virkelighedsforfalskning.

Der er grund til at glæde sig over, at Europa er ved at vågne.