Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Den rigtige plan

Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard havde i går en interessant kommentar i Berlingske, hvor hun blandt andet skrev, at »hvis vi overhovedet skal ændre ved efterlønnen, så skal det ske på en måde, så danskere med hårde fysiske job stadig kan gå på efterløn«

Carina Christensen, politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti Fold sammen
Læs mere

Den udmelding vil jeg gerne kvittere for. Her viser Dansk Folkeparti jo, at det i modsætning til S og SF er et ansvarligt parti, der er klar til at tage et medansvar for dansk økonomi. Pia Kjærsgaard afviser ikke, at efterlønnen skal ændres - vi ser den helst helt afskaffet, men det står til forhandling. Vigtigt er det, at Dansk Folkeparti er klar til at tage medansvar. Og vi er enige om, at der skal findes en ordning for nedslidte danskere - vi kalder det en seniorførtidspension.

Pia Kjærsgaard har i øvrigt også helt ret, når hun gør opmærksom på, at oppositionen ikke har noget alternativ til genopretningsplanen. Det er mig en gåde, hvorfor dansk presse ikke for længst har afsløret, at S-SFs plan er varm luft. De berømte 12 minutters længere arbejdstid dur i bedste fald ikke til noget og er i værste fald skadelige for landet.

Dansk Folkeparti har også en plan, skriver Pia Kjærsgaard, og det er jo ikke så overraskende udgifterne til indvandrerne, Pia Kjærsgaard ønsker begrænset. Det er legitimt, men jeg vil gerne understrege, at her og nu handler det for Det Konservative Folkeparti om at få tilbagetræknings­reformen igennem, så vi ikke fremover betaler raske og rørige seniorer for at gå på efterløn. Dét er fremtidens velfærdssamfund, den øvelse handler om, for vi kan ikke låne os til velfærd, men vi kan have velfærd til låns, hvis vi ikke handler i tide.