Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Den rigeste ene procent betaler mindre i skat end gennemsnittet

Det er et faktum, at den rigeste ene procent af befolkningen betaler mindre i indkomstskat end den gennemsnitlige lønmodtager målt i procent af indtægten.

Den rigeste procent i Danmark består af ca. 42.000 mennesker, og årsindtægten udgør i gennemsnit 2,44 mio. kr. i denne gruppe. Den personlige indkomstskat udgør for den samme gruppe i gennemsnit 867.000 kr., hvilket svarer til, at hver eneste person i denne gruppe i gennemsnit betaler godt 35 pct. i skat (867.000/2.440.000).

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Den gennemsnitlige lønmodtager tjener 337.000 kr. årligt og betaler en indkomstskat på 137.000 kr. Det svarer til, at den gennemsnitlige lønmodtager betaler godt 40 pct. i skat (137.000/337.000).

Ovenstående tal er baseret på artikel i Berlingske 31. maj 2014, og tallene stammer fra beregninger fra Cepos og fra Danmarks Statistik med udgangspunkt i året 2012.

Dermed er det et faktum, at den rigeste procent betaler mindre i indkomstskat end den gennemsnitlige lønmodtager målt i procent af indtægten. Dette er nok overraskende for de fleste, og ingen medier har endnu valgt at fokusere på den reelle skattebetaling for den rigeste procent.

Det er en skattenedsættelse for denne rigeste procent, som Liberal Alliance i denne tid kæmper for. Alt andet lige vil en sænkelse af topskatten betyde, at den reelle skattebetaling i procent vil blive lavere end de nuværende 35 pct. for den rigeste procent. Denne ihærdige kamp for den rigeste procent tror jeg ikke, at mange mennesker i Danmark på nogen måde forstår. Jeg tror faktisk, at de fleste borgerlige heller ikke har nogen sympati for denne kamp.

Thomas Justesen, Mørkelmosevej 10, 2980 Kokkedal