Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Den britiske regering er nu som et krigsskib, der driver hjælpeløst rundt i bølgerne uden ror og med vådt krudt i kanonerne

Foto: Linda Kastrup og FACUNDO ARRIZABALAGA. Fold sammen
Læs mere

Den britiske premierminister udskrev valg til parlamentet, fordi hun ikke ønskede at være leder på sin forgængers mandat. Hun ønskede en styrket og bred folkelig opbakning til løsningen af Storbritanniens to største problemer siden den Anden Verdenskrig. Nemlig nedkæmpelsen af den islamiske terror og etableringen af et stærkt velstående Storbritannien uden for EU.

May førte imidlertid en elendig valgkamp, hvor hun ikke turde møde oppositionens leder, Jeremy Corbin, der ikke er politiker, men som er neo-marxistisk aktivist og provokatør, ofte omtalt som Englands svar på Venezuelas Hugo Chavez .

Hertil kom så, at Englands ungdom havde valgt kollektivt at drikke af natpotten og derefter stemte rødt som en hævnaktion for Brexit, som det unge England er stærkt imod.

Den britiske regering har nu mistet sit komfortable flertal, og valget har i stedet produceret et handlingslammet parlament og en økonomi i choktilstand. Regeringen er som et krigsskib, der driver hjælpeløst rundt i bølgerne uden ror og med vådt krudt i kanonerne. Og på broen står en kaptajn, der reelt blev fortid inden hun kunne sætte kursen mod en britisk fremtid i sikkerhed og velstand.