Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

De ti mest tossede citater om køn

Pluk fra kønsdebatten i vort årti.

Mænd i 30erne er ikke værd at date, hvæsede en kvinde for et par år siden og fik omgående sin egen klumme i Berlingske. Nu er hun gift. Med en på 37. Tsk-tsk-tsk... Fold sammen
Læs mere

Kønsdebatten i 10erne er fuld af holdninger og underholdning. Her er et par eksempler:

1. Byrummets arkitektur diskrimi nerer piger. Pladser og torve er skabt efter drengenes præmisser og er ekskluderende over for piger. Det mener Ane Rotbøll fra Københavns Kommune. Rotbøll forventes også at indbringe det for Ligebehandlingsnævnet, at over halvdelen af Københavns butikker henvender sig til kvinder. Vi må have flere pornoshops, så mænd ikke føler sig ekskluderet på Strøget, og det er vel egentlig også diskriminerende, at Jem & Fix er skubbet ud i byperiferien - ind på Kgs. Nytorv med den.

2. Julie Rademacher (S): Selskaber, der ikke har 40 pct. kvinder i bestyrelserne, skal tvangsopløses. Farvel Mærsk. Farvel alt.

3. Kvinder er uden moral og ære og uden tilstrækkelig kontakt med deres forstand, skriver Ole Birk Olsen (LA). Satire eller alvorligt ment? På hans netavis 180grader er man ikke i tvivl. Her kan man læse, at kvinder er løgnere, de plyndrer mænd for penge, ikke bør have stemmeret, at Vilhelmsen er en »forslået underkastelseskælling«, Kvinfo-kællinger skal stenes offentligt, og at livmoderhalskræft er luderkræft, som kvinder »kun kan få ved kritikløst at sprede ben for revl og krat og eventuelle forbipasserende«.

4. Stine Brix (EL) kræver forbud mod forbud mod amning. Ingen sag er for lille til at blive taget op på Christiansborg. Selvfølgelig kunne man også overlade det til de erhvervsdrivende at bestemme over deres egen café eller restaurant, og man kunne gå hen på en af de 600 cafeer, hvor man ikke er helt så knibsk, når det kommer til amning. Men nej. Kvinder laver amme-demo på Rådhuspladsen. Deres våben: En hæklet pat-hat.

5. Kønsforsker Hans Bonde mener, at Thorning kun blev statsminister, fordi hun er kvinde. Det var også kønnet, der hjalp Karen Hækkerup, Ida Auken og Astrid Krag frem til taburetterne, ikke faglige kvalifikationer eller politiske erfaringer.

6. Forfatter Jette Hansen er uenig. Thorning blev faktisk valgt på trods af sit køn. Hvor stor Helle Thorning-Schmidts præstation i virkeligheden var, er slet ikke gået op for folk. Spørgsmålet er, om det nogensinde vil gøre det, skriver hun. Kommer der mon en dag, hvor vi bare opfatter politikerne som – mennesker?

7. Samme Jette Hansen siger, at hun bliver »hetzet af yngre feminister«. Når yngre kvinder engagerer sig kønspolitisk, sker det alene for at angribe ældre kvinder. Al kritik af Kvinfo er således udtryk for et moderopgør.

8. Mænd i 30erne er ikke værd at date, hvæsede en kvinde for et par år siden og fik omgående sin egen klumme i Berlingske. Nu er hun gift. Med en på 37. Tsk-tsk-tsk...

9. Kvinder bør ikke gå til stripfitness. »Man vil både være cand.jur. og stripper, og den går ikke i den virkelige verden,« siger kønsforsker Karen Sjørup, der åbenbart mener, at man bliver stripper af stripfitness.

10. Ordet »jomfruhinde« er stigmatiserende. Det giver unge kvinder bekymringer og holder liv i den myte, at ærbare kvinder har blomsten i behold. Jordemoder Gabriela Rehfeld fra Frederiksberg Hospital foreslår, at det hedder kønskrans. Stine Brix bakker op.