Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Danmark bør lukke grænserne helt

Mersiha Cokovic, konsulent Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange tager fejl ved at tro, at det er en menneskeret at bosætte sig i Danmark. Det er det ikke. Det var det heller ikke for mig, da jeg for 22 år siden sejlede ind i Nordhavn med et skib fra Swinoujscie. Det er derimod et privilegium. At man fra samme øjeblik, man får opholdstilladelse, har samme rettigheder som danske statsborgere med meget få forbehold. Langt de fleste indvandrere har stor respekt for det og er smeltet helt ind i det danske samfund, men der er en del indvandrere, især fra Mellemøsten og Nordafrika, der simpelthen ikke agter at udvise respekt for det samfund, der tog imod dem.

Og selv om det drejer sig om mindretallet, er det overvældende for så lille et samfund som det danske at bære den aktuelle tilstrømning at flygtninge, indvandrere og familiesammenførte, som Danmark tager imod.

På samme tid er analfabetisme blandt ghettoens (især drenge) børn, (bande)kriminalitet, vold, antallet af kvinder på krisecentre, religiøs fanatisme med mere i højere og højere grad en udfordring for især storbyerne, hvor der i visse bydele er en stor koncentration af indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Danmark er nået et sted, hvor man enten skal handle eller lige så godt kan overgive sig. Hvis du spørger mig, ville jeg gribe til handling. Helst i går. Og med stor risiko for at blive kaldt hykler og selvhader, vil jeg sige, at man burde lukke grænserne helt, indtil man har ryddet op i det integrationskaos, vi har skabt i løbet af de sidste mange år. Vi har undladt at stille krav til tilkomne i flere årtier, og i dag har vi begravet os i ghettoer og de modsatte krav om at tilpasse det danske samfund til andres kulturelle og religiøse normer. Den danske kulturarv er ved at fordampe.

Men der er håb forude. Danmark har fået en ny regering og en meget målrettet integrationsminister, der har bestemt sig for at rydde op. Der er med andre ord kommet nye boller på suppen. Og det er kun glædeligt. Allerede én er terrordømt, en morder og en serierøver er blevet dømt til udvisning. Den terrordømte, Boghandleren fra Brønshøj, har fået frataget sit danske statsborgerskab.

Nu er jeg ikke jurist og ved ikke, hvordan det rent juridisk kan gøres, men Danmark burde afskaffe tålt ophold for udenlandske forbrydere, som får bedre behandling i Danmark end mennesker, som dette samfund er bygget på. Nogle begår kriminalitet, velvidende hvad der venter dem i deres hjemland, hvis de bliver vist ud af Danmark. Hvorfor skal de være danske statsborgeres problem og udgift? Hvorfor skal man sætte mere end syv millioner kroner om året af til babysitting af en Danny Abdalla, der aldrig har bidraget med andet end at forpeste tilværelsen for lovlydige borgere. Men han er her. Imens deporterer vi og fratager opholdstilladelse til topscorende studenter og selvforsørgende, velintegrerede borgere.

Jeg får ofte smidt flygtningekortet i hovedet, når jeg bliver skrap på udlændingeområdet, men det rører mig ikke det mindste. Hvis det er prisen for, at mine børn skal leve i en verden, hvor de ikke skal se sig over skulderen, uanset hvad de vælger at skrive og tegne, og hvem de vælger at elske, så kald mig bare hykler.