Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Chefredakørernes ansvar

»Det er vel en af chefredaktørens opgaver at guide/styre journalisterne, og han/hun har derfor et væsentligt ansvar for, at politikere som primær kvalifikation skal have hård hud over hele kroppen for at påtage sig den mindste form for samfundsansvar.«

Læs mere
Fold sammen

Lederen i Berlingske 18. januar tager et relevant emne op – den tiltagende stigmatisering/tilsvining af vore politikere.

Men lederskribenten tager fejl, når han tillægger befolkningens adgang til Facebook og andre digitale medier skylden for dette.

For det er jo de trykte medier, der har ført an. Det er tilsyneladende enhver journalists våde drøm om en Cavlingpris, der har ført til, at så snart en politiker rager lidt op over gennemsnittet, er vedkommende frit vildt, hvor det via aktindsigter, roden i skraldespande, overvågninger mm. gælder om at finde noget, der kan berettige fede overskrifter. Intet er for småt jvf. seneste »kampagne« omkring uddannelsesministeren.

Og her er vi så ved kernen. For det er vel en af chefredaktørens opgaver at guide/styre journalisterne, og han/hun har derfor et væsentligt ansvar for, at politikere som primær kvalifikation skal have hård hud over hele kroppen for at påtage sig den mindste form for samfundsansvar.

Carsten Seersholm

Trekronervej 19, 4600 Køge