Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Cannabis-projekt er kommet godt fra start: 131 recepter af 53 læger på en måned

Foto: Mathias Bojesen

I Berlingske 1. februar skriver læge Thomas Emil Christensen (TEC) fra Herlev Hospital, at Christiansborgpolitikerne har »slået til igen«, fordi cannabis efter hans opfattelse ikke er gjort tilgængeligt for patienterne. Men at vi skulle være »patienternes værste plageånd«, er noget af en påstand. Jeg blev ikke valgt for at plage nogen, men engagerer mig fuldt for patienterne – og sådan tror jeg også, mine kolleger har det.

TEC betegner cannabis som »uopnåeligt« for patienterne, og at der er tale om et »medicinsk forsøg« med cannabis, som ganske rigtigt ville kræve indsamling af effekt og bivirkninger. Det er ikke et medicinsk forsøg. Det er derimod et »forsøgsprojekt«, og en fagperson burde kunne se forskellen. Vi er blevet kontaktet af læger, som gerne ville prøve midlet i deres forskning, og der er i øjeblikket 60 læger, som udskriver det. Endvidere har vi sikret en kommende høring i Sundheds- og Ældreudvalget, hvor vi får viden og erfaring fra tre lande, hvor medicinsk cannabis har været i brug i 12 år.

Der er ingen grund til noget manglende kendskab i forhold til effekt og bivirkninger. TEC kan kontakte læger i disse lande, og jeg er sikker på, at de kan svare på engelsk. Ellers er der en chance for yderligere indsigt, når høringen i udvalget finder sted. Forsøgsprojektet med medicinsk cannabis har kun varet en måned, og indtil videre er der udskrevet 131 recepter af 53 læger. Det synes jeg er en ganske god begyndelse. At Thomas Emil Christensen vælger at stå uden for, er hans egen sag.