Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Brobizzen

Nej, nu må I stoppe. Er broklappen gået ned? Terrorister myrder løs i Frankrig og millioner af mennesker i Europa demonstrerer. Og hvad sker der i Danmark?

Lars A
Tegning: Lars Andersen
Læs mere
Fold sammen

Medier - såvel sociale som aviser, TV og helt sikkert også ugeblade - rydder forsiden for at fortælle, at kronprinsen er kørt over Storebæltsbroen på tidspunkter, hvor den var lukket pga. storm.

Undskyld mig, men hvor er proportionerne? Svaret blæser i vinden. Det er mandens egen beslutning. Han er ikke til fare for andre, for broen var jo netop lukket. Han kører i en bil, der er gennemgået og serviceret fra A-Z. Han har en professionel chauffør. Sådan en beslutning om lukning af broen anvender laveste fællesnævner i den forstand, at den tager hensyn til højbenede gamle biler med slappe bladfjedre og regummierede diagonaldæk og med en nervøs gammelfar bag rattet. Var alle de biler, der ville over, tunge og med lavt tyngdepunkt og bestykket med friske radialdæk samt forsynet med trænede chauffører, så blev grænsen for vindhastighed ganske sikkert hævet.

Noget andet er så, at holdt Kronprinsen stille for enden af broen i timevis, så ville han måske netop være det lette mål, som vi prøver at forhindre. Alene af den grund er han ikke hvem som helst.

Jeg er lige ved at sige, at det er Kronprinsens bro. Han indviede den, så vidt jeg husker. Og han er en af de få, der har klatret rundt på toppen af den. Giv dog manden en chance og brug tiden og spaltepladsen på noget vigtigere end royale brobizzer.

Jesper W. Andersen