Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Borgerlig tøven i stemmeboksen - hvor skal jeg sætte mit kryds?

Jeg vil kun stemme på et parti, som tager bæredygtighed alvorligt. Klima, miljø og natur skal håndteres som praktisk politik. Og så stemmer jeg ikke på et parti, der bruger udlændingepolitik til at skabe frygt.

»Venstre burde være et oplagt valg for en borgerlig vælger, som undertegnede. Men det storudsalg af borgerlige mærkesager, som Lars Løkke indledte valgkampen med, gør det umuligt denne gang. Beklager,« skriver Anders Krab-Johansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er i vildrede om, hvor jeg skal sætte mit kryds til valget. De seneste fire år med statsminister Lars Løkke Rasmussen har været en opvisning i spildte muligheder.

God økonomi, få asylsøgere og et komfortabelt blåt flertal i Folketinget.

Alligevel har Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, brugt sin energi på at bekæmpe Liberal Alliance, mens han har flirtet med Socialdemokratiet. Nu står rød blok til sejr med socialdemokraten Mette Frederiksen som oplagt statsminister. Øv. Jeg er borgerlig, men utilfreds med de borgerlige partier, og det skal kunne aflæses på min stemmeseddel. Jeg kan ikke stemme på et parti, som ønsker permanent grænsekontrol. EUs indre marked med fri bevægelighed er det enkeltstående fremskridt, som i nyere historie har givet os mest frihed og velstand.

Jeg kan heller ikke stemme på et parti, som vil bruge fremtidens økonomiske råderum på en bevidstløs forhøjelse af de offentlige udgifter. Eller et parti, som afviser skattelettelser. Der er en række skatter og afgifter, som skader den økonomiske vækst. Erhvervspolitik kan heller ikke reduceres til slogans, når verden buldrer og den digitale omstilling ændrer det meste.

Jeg vil kun stemme på et parti, som tager bæredygtighed alvorligt. Klima, miljø og natur skal håndteres som praktisk politik. Og så stemmer jeg ikke på et parti, der bruger udlændingepolitik til at skabe frygt. Udlændinge skal forsørge sig selv og overholde landets love, men Danmark er et åbent retssamfund, hvor vi skal respektere den enkeltes religion, valg af livsstil og ægtefælle.

Min ønskeseddel udelukker hele venstrefløjen og Socialdemokratiet. Det udelukker også Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Stram Kurs. Med udsigt til en socialdemokratisk statsminister er det fristende at stemme på de Radikale, som kan holde Mette Frederiksen på sporet i den økonomiske politik. Men rød blok? Nej tak. Kristendemokraterne prioriterer økonomisk politik for lavt, og har gale forslag som f.eks. skat på handel med aktier.

Venstre burde være et oplagt valg for en borgerlig vælger, som undertegnede. Men det storudsalg af borgerlige mærkesager, som Lars Løkke indledte valgkampen med, gør det umuligt denne gang. Beklager. Erhvervsmanden Tommy Ahlers kunne ellers være et godt bud i Københavns Storkreds, som deltager i genopbygningen af Venstre, når Løkke forhåbentlig forlader formandsposten.

Anders Krab-Johansen Fold sammen
Læs mere

Tilbage står vi med de Konservative og Liberal Alliance. De Konservative fik min stemme til europaparlamentsvalget forleden. Venstre skulle straffes for at ville lukke grænserne i EU og Liberal Alliance have smæk, fordi de anbefalede et nej ved EU-afstemningen om politi- og retsforbeholdet.

De Konservative har desværre ingen stærk kandidat i Københavns Storkreds. Derimod stiller Simon Emil Ammitzbøll-Bille op. En klog mand. Han får mit kryds denne gang. Råb gerne op, Simon. Men drop de ultimative krav. Vi får brug for en stærk borgerlig opposition i Folketinget.