Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Bertel Haarder: Halime Oguz har desværre ret

Også jeg har troet, at hvis bare indvandrere og flygtninge kommer i arbejde, så kommer integrationen af sig selv. Men sådan er det ikke.

Bertel Haarder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Halime Oguz har desværre ret i sin kommentar, Berlingske 28. december. Også jeg har troet, at hvis bare indvandrere og flygtninge kommer i arbejde, så kommer integrationen af sig selv.

Men sådan er det ikke. Hun kræver et »kultur-opgør« til fordel for »nogle værdier, der bør fremstå som absolut indiskutable, og som nydanskerne ej heller skal stille spørgsmålstegn ved«.

Hun nævner »fem fundamentale grundværdier i Danmark, som ikke kan stå til diskussion: ytringsfriheden, demokratiet, ligestillingen mellem kønnene, den personlige frihed og retsstaten«.

Disse værdier skal »slås fast med syvtommersøm« og »indarbejdes hos den enkelte nydansker«. De er i øvrigt alle kommet til tops i Danmarkskanonen, som jo netop har til formål at tydeliggøre de værdier, vi ikke kan gå på kompromis med.

Vi må tage et kulturopgør med nydanskerne

Halime Oguz, der selv er SFer, hudfletter »den yderste venstrefløj, kulturradikale og såkaldte liberalister«, der lader stå til i naiv forventning om, at det hele løser sig, blot vi viser forståelse. »Vås« kalder hun det. Der skal kæmpes for det

Berlingskes grufulde beretning om Zahras undertrykkelse i hjemmet understreger alvoren heri.

På bagsiden af samme avis kræver Berlingske om nødvendigt tvangsfjernelse af børn med forældre, der ikke sørger for, at børnene lærer dansk som små. Hvad så med teenagepiger, der holdes i bur, så de ikke kan grundlægge familier med børn, der kan klare sig i Danmark?