Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Berlingske har for alvor tabt sutten

»Berlingske har intet nævnt om den omfattende hadkampagne mod alt palæstinensisk, der i de sidste tre uger er skyllet over det israelske samfund med tusinder af soldater som støtter.«

Fathi El-Abed. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingskes leder 7. juli kunne ikke holde sig til den massive kritik af Israels voldsomme undertrykkelse i de besatte områder.

Hvordan kan en besættelses- og undertrykkelsesmagt som Israel ellers bedst forsvares? Andet end ved netop at dæmonisere de besatte og undertrykte – palæstinenserne.

Intet kan efterhånden tilsyneladende måle sig med såkaldte meningsmålinger foretaget af amerikanske interesseorganisationer, der gemmer sig bag farverige navne som Tænketanke og Institutter.

På linje med Hudson Institut er The Washington Institut for Near East Policy opfundet, finansieret og grundlagt af AIPAC (den magtfulde pro-Israel lobby) og USAs Nye Konservative – gruppen der kun har skabt mere krig og kaos i Mellemøsten i over ti år.

Læs også: Missilerne regner ned over Gaza

Berlingske benytter sig af en »meningsmåling« fra Washington Instituttet om palæstinensernes manglende ønske om fred med Israel og konkluderer på forunderlig vis, at palæstinenserne ønsker at fjerne Israel fra landkortet!

Ingen ved sin fulde fem vil tage sådan en »meningsmåling« alvorligt – endsige en måling fra de første dage for det israelske overgreb, der blev iværksat mod palæstinenserne, efter at tre bosættere forsvandt på den besatte Vestbred og senere blev fundet dræbt.

»Meningsmålingen« står også i skarp kontrast til en meningsmåling foretaget af The Palestinian Research Center i starten af juni i forbindelse med forsoningsaftalen mellem PLO og Hamas og den efterfølgende nationale samlingsregering, der viste at mere end 72 procent af palæstinenserne ikke alene støttede samlingsregeringen, men i den grad den del der omhandler fredsforhandlingerne med Israel på basis af tostatsløsningen.

Læs også: FNs Sikkerhedsråd skal diskutere krise mellem israelerne og palæstinenserne

Ydermere støttede 66 procent af palæstinenserne en løsning baseret på tostatsløsningen.

Kan det virkelig have ændret sig på under to måneder? Det hænger ikke sammen.

Jeg mindes ikke, at Berlingske var på banen efter en meningsmåling fra det israelske ynet.il i begyndelsen af maj, der chokerede det israelske samfund; 57 procent tror ikke på en fred med palæstinenserne, 52 procent anser Israel som et offer og finder, at hele verden – især Vesten – er imod Israel, 51 procent opfatter sig selv som stærkt højreorienterede, 59 procent mener, at Israel er på afveje, 50 procent vil have deres børn ud af landet, og der er mange andre negative tal i den omtalte undersøgelse.

Berlingske har intet nævnt om den omfattende hadkampagne mod alt palæstinensisk, der i de sidste tre uger er skyllet over det israelske samfund med tusinder af soldater som støtter. Kampagnen kulminerede med det sadistiske drab på den 16-årige palæstinensiske dreng, Muhamad Abu Kdier, efter at han var blevet bortført fra sit hjem, tortureret og brændt levende!

Kronen på værket kom i Berlingskes leder onsdag 10. juli under overskriften »Bomberegn«. Selvfølgelig over Israel.

Intet om de over 500 tons bomber og missiler, der er regnet over Gaza på femte døgn med over 75 dræbte – mindst 17 børn – og 600 sårede, heraf 126 børn.

Alt tyder på en direkte oversættelse af den effektive propaganda fra den israelske besættelseshærs pressetjeneste.

Berlingske har for alvor tabt sutten!