Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Beboerformand: København er blevet solgt til højestbydende

»Nu sover jeg på en madras i mit køkken fire dage om ugen og altid med lukkede vinduer.«

Hvad sker der for politikere i dag? Ansvarsfraskrivelsen i alt, hvad de foretager sig, er altoverskyggende. Specielt kommunalpolitikerne i København, hvor der hersker en grundlæggende misforståelse af, hvordan en by er opbygget og fungerer.

Politikerne stiller sig helt uforstående over for konsekvenserne af deres beslutninger og nægter at tage ansvar. Men hør! Byer er bygget op af de mennesker, der bor i den, og som bruger deres by hver dag. Hvis der ikke bor mennesker i Indre By, så dør det levende og spændende. En by, der kun består af usikre turister på cykel i dagtiden og hærgende fulde unge om natten, vil aldrig og kan aldrig gøre en by levende og spændende.

Men København er blevet solgt til højestbydende. Og den eneste branche, der tjener penge lige nu, er ifølge Horesta og DRC, restaurations- og barbranchen. Alle tomme lokaler bliver omdannet til barer, senest to nye barer i flere etager. Tilsyneladende efter devisen, at større og vildere er bedre, og Borgerrepræsentationen, miljø- og teknikborgmester Morten Kabell (EL og kultur- og fritidsborgmester Carl Chr. Ebbesen (DF) er hoppet med på vognen og kan åbenbart overhovedet ikke forestille sig de potentielle øgede støjproblemer, det kunne præsentere.

Men nej, København er blevet solgt som en party-by med kant, som betyder, at byen om natten bliver forvandlet til »Sunny Beach«. En eventyrby med billig sprut, lattergas og viagra, glory holes og ladyboys. Det er, som Hans og Grethe ved heksens pandekagehus, og alt er tilladt. Byen er overladt til mørkets kræfter. Drik, hor, pis, skid, bræk dig og råb endelig højt om det, når du er i gang.

Og som druk-turist-service kører der busser rundt med høj musik, poledance-stænger, og du må medbringe al den alkohol, du vil. Og bare rolig de stopper gerne og spiller høj musik med åbne døre, mens du lige brækker dig eller bare skal tisse, for du må endelig ikke mangle noget.

Der tales i debatten om, at det er de nye tilflyttere til Indre By, der klager mere. Men vi, der har boet her i mange år, klager også. Jeg har boet her i 25 år og har ikke haft problemer med støj fra nattelivet før liberaliseringen af lukkeloven, da det blev muligt at købe alkohol hele døgnet, og ganske unge nu kunne deltage i festen.

Jeg husker de gode gamle dage, da jeg kunne sove med åbent vindue om sommeren. Men det sluttede for ca. syv år siden, da festen i gaden og kanten kom til København. Nu sover jeg på en madras i mit køkken fire dage om ugen og altid med lukkede vinduer.

Jeg synes, at I kommunalpolitikere bør tage stilling til, om der skal bo mennesker i Indre By, og hvis ikke, så må I ekspropriere os, ellers må I give os skattelettelser eller borgerløn, hvis vi fortsat skal være statister i jeres cirkus. For at tro, at I er i stand til at tage ansvar og gøre det, der er nødvendigt, er vist utopi. Min stemme får I ikke næste gang.

Medlem af kultur- og fritidsudvalget Simon Strange (S), skrev til mig sidste år, at vi var på rette kurs, da der blev oprettet en støjpatrulje bestående af to mand. Men denne sommer har været det værste støjhelvede hidtil. Så hvilken kurs var det præcist, du mente, vi var på?