Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

At smide danskere ud af Danmark

»Henrik Day Poulsen må acceptere, at der er et eller flere mindretal, der handler anderledes, end han ønsker. Ingen beder Day Poulsen om at lade sig omskære, men han må have tiltro til, at jødiske og muslimske forældre har både dømmekraft og ansvar over for deres drenge. «

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Psykiater Henrik Day Poulsen beskæftiger sig 14/12 med omskæringsdebatten, som har raset gennem mindst ti år. Sprogbrugen har været forstemmende, og nye argumenter er der ingen af. Selv om jeg har deltaget i debatten i alle år, er jeg helst fri. Der er ikke mere at sige.

Men når man provokeres på sit inderste, må jeg sige fra. Jøderne i Danmark er lige så meget danskere som Day Poulsen, og de seneste 400 år har der levet jøder i dette land. De har – altid under lægelig observans – fået omskåret deres drengebørn. Day Poulsen må acceptere, at der er et eller flere mindretal, der handler anderledes, end han ønsker. Ingen beder Day Poulsen om at lade sig omskære, men han må have tiltro til, at jødiske og muslimske forældre har både dømmekraft og ansvar over for deres drenge. Langt over 50 pct. af amerikanske drenge omskæres som helt små – og så kan skribenten naturligvis mene, at halvdelen af amerikanske forældre begår en alvorlig fejl.

Det værste kommer dog frem, når Day skriver, at såfremt jøder ikke kan opretholde jødisk religion og tradition uden omskæring, kan de bare gøre, som nogen har sagt: Rejse. Day vil åbenbart gerne smide mennesker ud af Danmark, også dem, der har principper og traditioner, som har betydning for disse mennesker. Hvad mon det næste punkt bliver, hvor Day synes, at en række danskere skal rejse herfra?

Demokratiet bygger også på forskellighed og beskyttelse af mindretal. Det gælder ikke kun religiøse mindretal, men også etniske, seksuelle og mennesker med anden hudfarve m.fl.