Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Astrid Krag: Lov er lov – også for Inger Støjberg

Astrid Krag og Inger Støjberg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om det er Inger Støjberg (V) og hendes embedsværk, der i 13 måneder har undladt at inddrage en principiel afgørelse fra Menneskerettighedsdomstolen med den alvorlige konsekvens, at der er sket ulovlig sagsbehandling i Udlændingeministeriet, kan Berlingske i sin ledende artikel 13. januar ikke dy sig for at lange kraftigt ud efter Socialdemokratiet. Vi er både »hykleriske« og del af en »syg kalkunjagt«.

Men Berlingske får svært ved at fremlægge den »rigelige dokumentation«, som avisen påstår at være i besiddelse af, da vi ikke har ikke stået i spidsen for en ulovlig forvaltning som Støjbergs.

Angrebet på lederplads giver anledning til at skære ud i pap, at ligesom sagen om de tvangsadskilte asylpar ikke handlede om for eller imod barnebrude, så handler den nye skandale hos Støjberg ikke om, at Danmark skal være sygehus for hele verden. For selvfølgelig skal vi ikke det.

Denne sag handler – ligesom sagen om de tvangsadskilte asylpar – om, at vi lever en retsstat. Hvor vi som borgere skal kunne sætte vores lid til, at myndighederne med den ansvarlige minister for bordenden forvalter lovligt. Og med al respekt for de hårdtarbejdende embedsfolk kan en minister ikke bruge arbejdspres som en undskyldning for, at der administreres ulovligt.

At stille spørgsmål, der kaster lys over det, er parlamentarisk kontrol. Mens Berlingske angriber Socialdemokratiet, betyder den larmende stilhed i Støjbergs blå bagland forhåbentlig, at andre også vægter retsstatens principper højt.