Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Andre veje til at høre FM-radio

Det er ikke korrekt, at YouSee lukker ned for alle FM-radiosignaler i hele landet.

Peter I. Madsen ytrede i Dagens brev i Berlingske 18. november sin utilfredshed med og bekymring over, at YouSee »uden varsel vil lukke ned for alle FM-radiosignaler«.

Det er ikke korrekt, at YouSee lukker ned for alle FM-radiosignaler i hele landet. Vi lukker for FM-signalet via antennestikket i starten af det nye år – dvs. for de YouSee-kunder, der får deres TV og bredbånd via kabel-TV-nettet. Det er udelukkende noget, vi gør for at kunne tilbyde vores kunder højere bredbåndshastigheder og bedre billeder på TV-kanalerne, som danskerne efterspørger. Der er en begrænset mængde plads i kabelnettet, og der er simpelthen ikke plads til både højhastighedsbredbånd og den gamle FM-teknologi. Men vi lader naturligvis ikke vores kunder i stikken.

Der findes en lang række alternativer til radiolytning fremover: Foruden vores samarbejde med Elgiganten om 20 pct. rabat på DAB-radioer og DAB-adaptere, så kan radiostationer fra f.eks. DR høres over TV’et, og en række radiokanaler findes desuden som apps eller på internettet. Og de YouSee-kunder, der ønsker at fortsætte med FM-radio, kan henvende sig til YouSee og få tilsendt en stueantenne, der kan kobles til deres anlæg – helt uden beregning – og FM-kanalerne kan dermed høres, som de plejer.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

YouSee-kunder har fortsat adgang til beredskabsmeddelelser, der udsendes både via FM og det digitale signal, og de kan desuden læses på DR’s og TV 2’s tekst-tv på side 150.