Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Alt er ikke godt på retsområdet

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steen Brogaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er godt at være stolt af egne resultater, men det rammer en som en boomerang, hvis man praler af noget, som ikke har hold i virkeligheden. Det er netop det, som Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, gør her i Berlingske 19. december.

Hun bedyrer nemlig, at det går den helt rigtige vej i forhold til kriminalitetsbekæmpelse, og at det skulle være Socialdemokratiets fortjeneste. Men det passer ikke. Fakta er, at det lidt gode, som er sket, er sket meget langsomt og slet ikke vidtrækkende nok. For eksempel prales der af bandepakken. Den kom efter to (!) år, og alt imens har bandekonflikter raset løs. De bebudede strafskærpelser består i lidt højere strafferammer, og erfaringen viser, at det slet ikke er sikkert, at det betyder hårdere straffe i den sidste ende. Og så valgte regeringen desuden at undlade at gribe ind over for rockerborge, så disse nemt kan lukkes til gavn for deres naboer. Endelig svigtede regeringen i forhold til udvisning af udenlandske bandemedlemmer. Dem havde man glemt.

Apropos glemsomhed, så undlader Trine Bramsen også at nævne, at udviklingen i kriminaliteten slet ikke er så lys, som hun giver udtryk for. For eksempel viser Københavns Kommunes såkaldte tryghedsindeks, at syv ud af ti borgere ikke har anmeldt vold til politiet. Tallene viser også, at 87,5 procent af byens borgere ikke er gået til myndighederne, når de er blevet truet. Og 95 procent har undladt at slå alarm, når de blev udsat for chikane.

Jeg frygter, at borgerne i visse tilfælde undlader at melde disse forbrydelser, fordi de føler, at politiet ikke har tid til at tage sig af netop deres sag. Derfor er det for eksempel skrupforkert, når politiet skal flytte 200 betjente fra København og ud i provinsen.

Så nej, Trine Bramsen, DF går ikke efter en minister for sportens skyld. Vi afkræver i dette tilfælde den nye justitsminister Karen Hækkerup (S) konkrete svar, fordi der i uhørt grad mangler svar på, hvad hun og regeringen vil gøre ved østkriminelle, rockerborge, kontrol med asylansøgere i Københavns Lufthavn, sikring af trygheden i nattelivet, de utroligt lave straffe for personfarlig kriminalitet og så videre og så videre.

Der er brug for en ny kurs på retsområdet, og her nytter det ikke noget, at regeringspartiets retsordfører stiller sig op med armene over kors og bedyrer, at alt er i den skønneste orden, når det gælder retsområdet. For det er det så åbenlyst ikke.