Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Aldersdiskrimination

Lilly B. Tang: Man kan da selvfølgelig have den ondskabsfulde holdning, at ældre er vant til at suge på labben. Så kan de jo bare gøre det igen, kan de. Mens vi inddrager deres penge og ejendom.

Skal ældre spises af med tynd kartoffelsuppe, mens samfundet er rendt med deres opsparing og pension, fordi man påstår, at de ældre har stjålet deres opsparing fra ’samfundet’, spørger Lilly B. Tang. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er da også naiv. Jeg forestillede mig et par dage, at forslagene om topskat til ældre gik på pensionerne, og at den dårlige undskyldning skulle være, at folk havde fået fradrag i topskatten ved opsparingen. Men det ser til min undren ud til, at også arbejdsindkomst skal særbeskattes for alle over 65. Sig mig engang: Er I rigtig kloge? Man gør da ikke forskel på folk, på den måde. Straffer folk på et alderskriterium med ekstraskatter. Hvad med rødhårede, hvorfor skal de slippe! Eller platfodede! Eller folkeskolelærere - eller statsministre! I må være rundtossede!

Skattesystemet har jo godt nok været misbrugt i årevis til de mærkeligste straffeaktioner mod uskyldige mennesker, men dette slår da vist alle andre hævnaktioner mod en specifik befolkningsgruppe!

Hvis det virkelig er rigtigt, at nogen i Folketinget ønsker at aldersdiskriminere alle over 65 år med sær-top-skat på alder, så er der basis for en sag om diskrimination. Virker det ikke, fordi retssystemet måske heller ikke gider beskæftige sig med visse medborgere (hvad ved man efterhånden), som ikke regnes for fuldgyldige medlemmer af samfundet, må sagen videre til Menneskerettighedsdomstolen. Dette krise-hysteriske samfund ved jo ikke mere, hvad det selv vil.

Har vi ikke lige oplevet hulkende bragesnak om, at folk skal blive længere på arbejdsmarkedet? Appeller og jamren. Når folk så gør det, så er det strafbart! Med sær-topskat! Sådan opfører man sig da ikke. Det er ikke alene uærligt og tyvagtigt. Det er svig og bedrag. Sat sammen med særskatten på seks procent, og andre hævnaktioner mod ældre, er det jo uhyggeligt!

For folk under 40 år er alle ældre øjensynlig ét fedt: Fyldt 65 = kassabel olding! Uanset stand, beskæftigelse og uddannelse! Lyder det som en god forretning med ubeskæftigede mængder af ældre, som man har kasseret ved 65-års-alderen? Ja, hvis man får lov at bestjæle dem og sætte dem i lejre.

Faktisk er der jo tale om en diskriminationsaktion så grel, at man lige så godt kan begynde at give ældre medborgere gult armbind på, f.eks. med teksten: ’Uduelig’, ’Ældrebombe’, ’Pensionsbyrde’. Så kan man da genkende dem, de gamle, og tage afstand. Hælde dem af toget - tage deres bil, og smide dem ud af deres huse - f.eks. Man ser overskriften for sig på iPad’en: »Ny aktion mod ældre: Hus besat, men de gamle blev transporteret til kommunens pleje-lejr. Lejren sikres nu i øvrigt med ekstra pigtråd mod, at ældre løber bort, og der er tvunget lys i nathuen, så de også kan ses om natten.«

Udtrykkene ældrebombe og pensionsbyrde har man jo allerede miskrediteret ældre med i årevis, øjensynligt for at sikre sig, at straffeaktioner mod denne gruppe medborgere føles helt berettiget for resten af befolkningen. Hitlers propagandaminister Joseph Goebbles ville have jublet over en så grundig, langvarig og velanbragt propaganda, når man ville opnå at hænge en befolkningsgruppe ud. Det sikrer nemlig, at ingen protesterer, når denne elendige gruppe pariaer får deres velfortjente straf.

Hvorfor skulle vi så ikke også vente, at koncentrationslejrene vinker forude med barakker til masse-ble-pleje af gamle og med tynd kartoffelsuppe, mens samfundet er rendt med deres opsparing og pension, fordi man påstår, at de ældre har stjålet deres opsparing fra »samfundet«! Propagandamaskinen har jo allerede virket i årevis:

Har vi ikke set en del indlæg, hvor yngre mennesker tror at vide, f.eks. at »68-generationen« altid har været rige og enormt heldige, og har stjålet samfundsressourcerne og de unges fremtid? Herrestegud, søde børn, I ville jo dø af forargelse og skræk, hvis I skulle have vores/min fattige barndom og ungdom!

Bare tænk jer: en barndom uden TV, PC, mobiltelefon, Facebook, Twitter, hash, rock - og uden bil, uden importerede frugter, grønt og kød året rundt. Den stod på kule-kartofler, selleri og én frikadelle til hver, gåben, cykel i konfirmationsgave (måske), rugbrød med margarine, og en kvart sødmælk i skolen på statens regning. Folk havde ikke bad i lejlighederne i København, hvor jeg voksede op. Mange kun toilet til deling på gangen, hvis ikke toilet i gården. Vi fik et ugentligt bad i folkeskolen med hård sæbe og en tot halm, og kommunebetalt skolefrokost med vitaminpille - fordi folk var dødfattige. (Flot af kommunen - i øvrigt). Toiletterne stod støbt ned i asfalten i skolegården - og så fik vi en polio-epidemi (børnelammelse) i 1952, som gav en del børn lammelser, som aldrig gik væk, og mor forbød én at bruge skolens toiletter pga. smittefaren.

Hav nu endelig ikke ondt af mig - jeg overlevede jo - og lærte at stave! Da jeg var 14 år, fik vi sort/hvidt TV. Stort! Da jeg blev gift, syede jeg alt tøj selv. Da vi omsider fik en bil og senere en villa (i midten af 1970erne), fik vi en økonomisk »kartoffelkur« i krise-80-erne, der nær havde ruineret os.

I al den tid tvangsopsparede vi f.eks. til idiotiske fonde, som ATP, Dyrtidsfonden, og en særtvangsopsparing og strafrenter på høje renter - foruden opsparingen til egen pension.

Hvis midler har vi »stjålet« og hvornår? Til unge, som lader sig bilde den slags ind, er kun at sige: Få dog et liv selv! Bestil noget! Spar op - kom i gang! Og lær at stave! Man kan da selvfølgelig have den ondskabsfulde holdning, at ældre er vant til at suge på labben. Så kan de jo bare gøre det igen, kan de! Mens vi inddrager deres penge og ejendom.

Armbindet, pigtrådslejren og fattigdommen venter de ældre/gamle, hvis denne trend fortsætter. For samfundet render virkelig med deres opsparing gennem skattesystemet! Så mange penge har ældre jo heller ikke - de er hurtigt suget op af den umættelige offentlige sektor, der bl.a. skal bruge dem til at lave lejrene og kartoffelsuppen.

Er der snart andre løsninger end broen til Sverige i en fart, medbringende et skilt, hvor der står: Asyl - dansk skatteflygtning!