Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Aftale rammer fattige i København

Nu mister København ca. 50 mio.kr., som bruges på de allermest udsatte, blandt andet her på Nørrebro.

Regeringen (Venstre), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, de Radikale, SF og de Konservative har 4. november 2016 indgået aftale om at omfordele satspuljen for 2017 på social- og indenrigsområdet.

Den er en katastrofe for København – og ikke mindst for os på Nørrebro. Satspuljen er og har altid været en meget usikker finansieringsform. Nu mister København ca. 50 mio.kr., som bruges på de allermest udsatte, blandt andet her på Nørrebro.

De politiske partier må indse, at de sociale problemer blandt andet her i bydelen ikke bliver mindre, men desværre vokser. Nedskæringer på alle sociale tiltag skaber kun én ting – fattigdom, der fører til, at mange ender som udsatte grupper her i kvarteret. Herberger, gadeplansindsatser til hjemløse og væresteder til psykisk sårbare bliver med denne aftale truet på eksistensen. Vi er en bydel, der tager vores del af det sociale ansvar. Men det kan ikke gøres gratis. Det er helt uacceptabelt, at organisationer, der arbejder på disse områder, mister al deres finansiering ved en beslutning om satspuljemidler. Det er på tide, at den slags udgifter bliver en del af finansloven.

Det vil klæde beslutningstagerne at erkende, at vi i København har nogle sociale udfordringer, som vi har de menneskelige ressourcer til at klare, men som vi også er nødt til at sætte økonomiske ressourcer af til. Med den politiske kurs, man i øjeblikket fører, gør man intet for at komme disse udfordringer til livs.