Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Afskaf så racisme- og blasfemiparagraffen

indsparker Mersiha Cokovic Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Danmark tror vi, at vi kan lovgive os til alt. Sundhed, mangfoldighed og tilsyneladende også politisk korrekthed. Ifølge racismeparagraffen, §266b, kan man blive straffet med bøde og fængsel i op til to år for at fremsætte udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering. Og man kan ifølge blasfemiparagraffen blive dømt op til fire måneders fængsel for offentligt at drive spot med eller forhåne noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse.

I sidste uge blev Mogens Camre, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Gladsaxe, idømt ti dagsbøder af 800 kr. for at have skrevet et tweet om jødernes situation i Europa: »Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.«

Hvis man skal tage den udtalelse bogstaveligt, er min familie og jeg omfattet af den, idet vi er muslimer. Men hvor meget skader den udtalelse os egentlig? Jeg kan blive fornærmet og irriteret, men det kan jeg også, når folk taler dårligt om overvægtige, da jeg er 20 kg væk fra det, man anslår til at være min ideale vægt. Eller når man fortæller blondine-jokes, da jeg har fået afbleget mit hår. Men skal alle de mennesker, der nedgører fede, blondiner eller kvinder af med 8.000 kr. hver gang, jeg finder deres udtalelser stødende? Nej vel?!

Så hvorfor skal man gøre forskel, når det kommer til ens tro, etnicitet, seksualitet, mm? Og hvad er formålet med de paragraffer i det hele taget? At opdrage på voksne mennesker? At gøre dem til skurke? Det forstår jeg ikke, for hvis det er formålet med de paragraffer, er man helt galt på den. En Mogens Camre melder sig ikke ligefrem ind i Det Radikale Venstre, blot fordi han skal betale 8.000 kr. Og har man fulgt med i de sociale medier, ville man have set, at han har fået støtte, selv fra folk der aldrig før har drømt om at støtte ham, og som så ham som en landsbytosse.

hvordan kan det være, at man finder ressourcer nok til at stille Lars Hedegaard, Camre og Firoozeh Bazrafkan for en dommer for at »fornærme« folk, når man angiveligt ikke kan finde ressourcer til at hjælpe borgere, der er udsat for rigtige forbrydelser. Kvinder, der bliver sendt hjem, når de vil anmelde deres partner for vold, folk der er udsat for afpresning af bander, indbrud, røveri, vold, mm. Vil det hjælpe på sagen, hvis man siger, at gerningsmanden kaldte en for »perker«, under forbrydelsen ?

Jeg bor i Ishøj. Jeg har været udsat for indbrud, tyveri, biltyveri, og tro mig, Mogens Camre er mit mindste problem. Så jeg kan slet ikke se formålet med en paragraf, som skåner mig for at blive fornærmet.

Det kan være, at andre muslimer er mere følsomme overfor den slags, men man tager ikke decideret skade af det tweet. Man bliver ikke jødemorder eller ender som Hitler, bare fordi en Mogens Camre mener det. Så afskaf de latterlige, overflødige paragraffer og brug borgernes penge på at beskytte dem fra rigtige kriminelle i stedet for.