Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Åh, kære danskere!

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er der mon ikke bare nogle få danskere, der har en mening om, hvad vi skal stille op med vort ellers så dejlige land? I de senere par år er det som om, at alt skal handle om småfnidder, om ret så ligegyldige ting. Helt aktuelt har vi en meget vigtig sag med et valg til EU-Parlamentet og en vigtig stillingtagen til Patentdomstolen – vigtig, fordi den har enorm betydning for mange danske eksportvirksomheder. Men uhyggeligt mange aner ikke, hvad det drejer sig om og et temmelig uskyldigt forsøg på at få ungdommen interesseret i EU, »Voteman«, er blevet jordet. Besynderligt.

Der er mange andre vigtige ting, der skal gennem »maskineriet« for at få landet til at køre fornuftigt. Men, hvad kan virkelig »ryste systemet«? Svaret: Nye angreb på Lars Løkke Rasmussen for noget, der egentlig ikke kan interessere ret mange. Hvorfor: Nogle mennesker elsker at se Lars Løkke trængt op i en krog, bare for at se, hvornår han måske bryder sammen. Hvem: En del af den danske presse, den såkaldte sensationspresse (andre ord kan bruges efter behag), der benytter sig af nogle sølle øgler (undskyld til naturens øgler), der vil gøre alt for at kunne tjene en seddel eller to – og så oven i købet kunne godte sig over smudspressens velvillighed.

Landet har brug for folk med visioner. Lars Løkke er en af dem, der kommer nærmest dét at være visionær, uden dog rigtig at være det. Men hvornår hører og læser man om begrebet visioner? Gør det ondt at tale om visioner? Eller er problemet bare, at man kan sidde og føle sig så alene, fordi så mange andre kun vil tale om Velfjært (ikke trykfejl)?

Kære Berlingske og andre: Visioner er et område, der virkelig fortjener en kærlig behandling. Der er masser at skrive og tale om – og ved guderne – vi har brug for det. Ude i verden er visioner ikke et uartigt ord. Hvorfor så her i Danmark?