Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

2025-udspil rammer pensionister

Mange af de politiske partier har »rosende« ord med i partiprogrammerne til pensionister... men det kniber jo med realisering af de »smukke« tanker!

Som selvhjulpen pensionist (en kategori, der ikke tales meget om) har jeg lyst til »at takke« regeringen for både skatte- og boligudspil.

Det vrimler pt. med tal i alle størrelser, så det er fint, at også Berlingske går i dybden med problematikken på bl.a boligskatteområdet. Her kan man bl.a. læse, at pensionister står som tabere i den store boligplan.

I udspillet på personskatteområdet får pensionisterne heller ikke gevinst i forhold til bl.a. medborgere på arbejdsmarkedet og er igen tabere. Folkepensionen er som bekendt ikke længere reguleret fuldt ud som tidligere, pga. af ændring i brugen af satspuljen. Så også her må pensionisterne notere tab. Til gengæld kan vi konstatere – også som pensionister – at vi bidrager til opretholdelse af samfundet, så sammenhængskraften ikke udhules alt for meget! Det er også positivt at se tilbage på et langt arbejdsliv, hvor vi har betalt skatter og afgifter!

At vi – fremadrettet – ikke tæller med på plussiden i 2025-udspillet må vi så åbenbart også finde os i? Nej, nu knækker filmen. Vi er jo immervæk ca. en million folkepensionister, der har bidraget til samfundsudviklingen i mange år som fundament for fremtidig udvikling og ikke afvikling!

Skal vi finde os i ovennævnte udspil fra politikerne? Svaret er nej. Mange af de politiske partier har »rosende« ord med i partiprogrammerne til pensionister... men det kniber jo med realisering af de »smukke« tanker!

Niels Elming
Brennerpasset 74
6000 Kolding