Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

2025-planen gør ikke Danmark stærkere

»Med skattelettelse og afskaffelse af den grønne check, står jeg til en skattelettelse på cirka 3.000 kroner om året. Det svarer til 250 kroner om måneden. Penge der, i mit ikke prangende budget, hurtigt ville få ben at gå på.«

Pressemøde i spejlsalen Lars Løkke Rasmussen og Søren Pape d. 10. december 2014. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For mig er 2025-planen, som statsministeren har fremlagt, ikke en plan, der er for et stærkere Danmark. Tværtimod.

Statsministeren vil gerne give mig et såkaldt jobfradrag – jeg er nemlig ikke højtlønnet. Med skattelettelse og afskaffelse af den grønne check, står jeg til en skattelettelse på cirka 3.000 kroner om året. Det svarer til 250 kroner om måneden. Penge der, i mit ikke prangende budget, hurtigt ville få ben at gå på.

Jeg vil ikke virke utaknemmelig, så tak. Men nej tak. Jeg ønsker ikke at betale mindre i skat – i hvert fald ikke når det i stedet skal gå ud over det, vi populært kalder velfærden. Især det, at jeg skal gå endnu senere på pension, skræmmer mig. Jeg står i forvejen til at skulle arbejde til jeg er 73,5 år. Det er om 45 år.

I forvejen løber vi stærkt for at nå borgerhenvendelserne, folketingsbesvarelserne og telefonopkaldene. Jeg tror ikke, jeg kan holde det tempo i 45 år.

Så kære statsminister og regering: Behold mine skattekroner i vores fælles kasse og giv dem, der hvor de virkelig gør en forskel: Invester i mere personale på sygehusene. Invester i ældreplejen, så SOSU-hjælperen kan holde mine aldrende familiemedlemmer i hånden. Invester i flere administrative hænder. Invester i et bedre arbejdsmiljø, så jeg kan holde til at arbejde til langt oppe i 70’erne. I må i hvert fald gerne beholde mine 250 kroner - for et stærkere Danmark, også for mig.

Karina Nicolaisen, fmd. HK Ungdom Danmark, Kongelundsvej 71A, 2300 København S