Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Tyrkiets islamister griner – danskerne betaler

Skal EU stoppe for udbetalingen af »førtiltrædelsesmidler« fra EU til Tyrkiet? Ja, mener Dansk Folkepartis Peter Kofod.

»Gennem en lang årrække er Tyrkiet blevet et mere og mere islamiseret og diktatorisk samfund, der under ingen omstændigheder deler værdifællesskab med Vesten eller Europa,« skriver Peter Kofod, der vil stoppe udbetalingen af midler fra EU til Tyrkiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dette er en pro et contra. Læs Christel Schaldemose (S) argumentere for det modsatte synspunkt her.

Tyrkiet – Erdogans sultanat – skal aldrig nogensinde med i EU. Punktum.

Derfor skal pengestrømmen til Tyrkiet også stoppes omgående, hvis danske og europæiske borgere ikke længere skal være til grin for deres hårdt tjente skattekroner.

Siden 2001, hvor Tyrkiet officielt blev godkendt som kandidat til optagelse, er danskernes skattekroner via EU-systemet blevet sendt direkte til Ankara i Tyrkiet.

Peter Kofod Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Kofod.

Erdogans islamistiske styre modtager hvert år milliarder af euro fra EU i såkaldt »førtiltrædelsesbistand«. Skattekroner, som Tyrkiet udelukkende får som en del af klargøringen til et EU-medlemskab og som senest er gået til, at en Erdogan-styret tænketank har tilsvinet Danmark for vores stramme udlændingepolitik.

Alligevel fastholder EU-eliten og samtlige danske partier i EU-Parlamentet – undtagen Dansk Folkeparti – at Tyrkiet ikke skal afskrives som kandidatland, og at de derfor fortsat skal modtage midlerne. Derfor er det tomme floskler, når Socialdemokratiet, Venstre og Konservative hælder vand ud af ørene og fingerer en falsk kritik af Tyrkiet.

I virkeligheden er de danske partier en flok EU-nikkedukker, der åbenbart er parat til at bøje nakken og indlemme et strengt diktatorisk og muslimsk land i EU – koste hvad det vil.

Af uransagelige årsager lever Socialdemokratiet, Venstre, Konservative m.fl. fortsat i en misforstået forestilling om, at Tyrkiet en dag skal optages i EU og fortsætter derfor deres leflen for Erdogan. Men i Dansk Folkeparti siger vi stop. Det har længe været en katastrofe, men nu er vi langt ud over, hvad danskerne bør stå model til.

Gennem en lang årrække er Tyrkiet blevet et mere og mere islamiseret og diktatorisk samfund, der under ingen omstændigheder deler værdifællesskab med Vesten eller Europa. Det er ganske enkelt en falsk forestilling, at Tyrkiet nogensinde skulle blive klar til et EU-medlemskab, og derfor er der ingen grund til, at EU og Danmark fortsat overfører milliarder af euro til Tyrkiets klargøring.

Samtidig truer Erdogan os. Men helt ærligt, hvor længe skal vi gøre os afhængige af Erdogan, udelukkende fordi EU har fejlet eklatant på at beskytte de ydre grænser? Svaret herfra er glasklart.

Pengene til det islamistiske styre i Ankara og optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet bør stoppes og afsluttes omgående.

Det er mig ubegribeligt, at Dansk Folkeparti står alene med den holdning i EU-Parlamentet.