Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

TV-programmernes »jeg har lige snydt lidt« er ødelæggende for vores madkultur

Vi laver mindre mad end nogensinde før i de danske hjem, og kogebøger som »Hverdagsretter på 30 minutter« og madprogrammer med et entydigt fokus på fremstilling og teknikker kan tage en del af æren. For det er ikke så mærkeligt, at flere tyer til færdigretten og mister selvtillid i køkkenet, når hverdagsretten tager 60 minutter i stedet for 30 minutter og resulterer i en kæmpeopvask.

»Den britiske TV-kok Jamie Oliver har haft stor succes med sin bog om at lave mad på under 30 minutter – og senest helt ned til 15 minutter. Yderst tillokkende koncept for de stressede hjemmekokke. Det koncept satte Madmagasinet på DR sig for at teste, og selvom opskrifterne var glimrende, var det fuldstændig umuligt at nå inden for tidsrammen,« skriver en række debattører. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC THAYER