Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Støjberg må blive den næste formand for Dansk Folkeparti

DF bør tænke nyt og lade sig inspirere af fodboldens verden. Her køber man bare den spiller, der mangler til at videreføre klubbens kultur, så masserne på lægterne igen fyldes af syngende tilhængere. Hvis købet af en ny stjerne så oven i købet kan svække de nærmeste rivaler er det jo en pragtfuld sidegevinst. I dette tilfælde bør DF slå kløerne i Inger Støjberg.

»Venstre har nu valgt en formand, der, om fire men nok nærmere om otte år, er et godt bud på Danmarks næste borgelige statsminister. Til den tid skal han måske søge opbakning fra en 58-årig Kristian Thulesen Dahl. Trods det elendige valgresultat, er det ingen tegn på, at han overvejer at trække sig,« skriver Torben Steno. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Kristian Thulesen Dahl har erkendt, at han har en vis andel i DFs kolossale valgnederlag. De fire fejl kalder partiet sin analyse af katastrofen. Alle vi, der aldrig kommer til at stemme på partiet, kunne måske nævne et par stykker mere.

Jeg kan i hvert fald ikke lade være med at nævne formandens store andel i ødelæggelsen af Radio24syv, som overraskende mange af partiets vælgere faktisk var glade for, selvom de æterbårne ord udgik fra landets hovedstad. Flere af partiets folketingsmedlemmer var direkte imod Tulles dekret om tvangsflytningen til hovedlandet, som blot skulle udmøntes for at demonstrere, at radioens ledelse ikke skulle leve i den vildfarelse, at magten ligger i København, men i Thyregod.

En smålighed, der er karakteristisk for manden, der aldrig har beskæftiget sig professionelt med andet end livets gang på Christiansborg. I forbindelse med Venstres nylige valg af Jakob Ellemann til formand var alle partiledere gået med til at lave en lille feel-good tillykke-videohilsen. Også Tulle. Han sluttede dog sit klip af med at vise en kage med dannebrogsflag. Her valgte Venstre ligeså småligt at forbryde sig mod princippet om directors cut ved at klippe kagen ud for at slippe for DFs utvetydige opbakning til Inger Støjberg, som DF jo har et værdifællesskab med, som er langt tungere end selv det, Claus Hjort Frederiksen havde med Pia Kjærsgaards i hendes storhedstid.

Venstre har nu valgt en formand, der, om fire, men nok nærmere om otte år, er et godt bud på Danmarks næste borgerlige statsminister. Til den tid skal han måske søge opbakning fra en 58-årig Kristian Thulesen Dahl. Trods det elendige valgresultat, er der ingen tegn på, at han overvejer at trække sig. Sikkert lige som Lars Løkke gruer han nok ved tanken om både nye spændende udfordringer uden for Borgen og alt for meget tid med familien hjemme i Thyregod.

Torben Steno Fold sammen
Læs mere

Desuden er der jo heller ikke en oplagt afløser i partiet. Derfor er tiden moden til, at DF tænker nyt og lader sig inspirere af fodboldens verden. Her køber man bare den spiller, der mangler til at videreføre klubbens kultur, så masserne på lægterne igen fyldes af syngende tilhængere. Hvis købet af en ny stjerne så oven i købet kan svække de nærmeste rivaler er det jo en pragtfuld sidegevinst.

Set med de briller er Inger Støjberg det naturlige valg af ny formand for Dansk Folkeparti. Hun har vælgertække og kan få mange jyder til at skifte den blå trøje ud med den gule. Ingen er bedre til at stå i spidsen for kampen mod islams tilstedeværelse i Danmark end hun. Hendes farverige person vil stråle endnu tydeligere, når hun ikke skal lade sig begrænse af, at skulle være officielt på samme politiske hold som Jan E. Jørgensen og sværge troskab mod den nye Ellemann - uanset, hvilken kurs han udstikker.

Støjberg ikoniserer allerede det hovedstadsskeptiske håndbolddanmark. Og det er stort og stærkt i Jylland. Hun ville hurtigt afvise enhver flirt med Socialdemokratiet. Hun vil kunne nå langt. Så langt, at hun måske bliver det småborgerlige Danmarks første statsminister. Det kræver bare, at Tulle vægter Danmarks interesser højere end sine egne.