Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Som førstegangsvælger glæder jeg mig til at få indflydelse på det samfund, jeg lever i

Velfærd og det gode samfund er ikke billigt, det er jeg godt klar over. Men jo lavere skat, folk skal betale, jo mere vil de arbejde. Hvorfor ikke give dem muligheden for at tjene lidt ekstra, ved at arbejde lidt mere?

Jeg stemmer Venstre fordi Venstre repræsenterer et liberalt grundsyn med fokus på det enkelte individs frihed og ansvar, kombineret med, at de tager ansvar for velfærdsstaten, lyder det fra Jonas Severin Zwisler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tidligere år, hvor jeg har været for ung til at stemme, har jeg følt, at politikerne har talt mig over hovedet. Men nu føler jeg, at vi er i øjenhøjde. Stille og roligt sætter jeg mig ind i, hvem jeg mener er i stand til at føre Danmark videre i den rigtige retning, og jeg glæder mig til at følge med i valgkampen.

Som ung og uerfaren borger i et komplekst velfærdssystem, er det svært at have konkrete holdninger til hvilken vej, velfærdssystemet skal gå. Men jeg ser ikke, at vores velfærdssystem går en lys fremtid i møde, hvis vi ikke får styr på den enorme forvirring, som vi unge har i uddannelsessystemet. Jeg føler, at mange af mine venner løber et kapløb mod hinanden, hvor alle gerne vil have så høje karakterer som muligt. Det hele handler om, at have så mange åbne døre til fremtiden som muligt efter skolen.

Jeg mener også, at en liberal finanspolitik vil være fremmende for de unges moral for at arbejde. Hvis det ikke økonomisk kan betale sig at arbejde, er der mange som ikke ser nogen gevinst ved at tage arbejdshandskerne på.

Jonas Severin Zwisler Fold sammen
Læs mere

Jeg ser det samme for ansatte som har en lavindkomst. Det kan simpelthen ikke betale sig for dem at have et ekstra job, når man tager både skat og tid i betragtning. Hvorfor ikke give dem skattelempelser, så vi kan få skabt vækst og arbejdspladser?

Velfærd og det gode samfund er ikke billigt, det er jeg godt klar over. Men jo lavere skat, folk skal betale, jo mere vil de arbejde. Hvorfor ikke give dem muligheden for at tjene lidt ekstra, ved at arbejde lidt mere?

Det er ikke kun de nationale interesser, jeg mener, der er vigtigt for Danmark. Vi lever i en verden hvor vi er blevet uafhængige af tiden og rummet. Man behøver ikke længere at vente flere uger på at få en pakke fra Asien eller Amerika, og hvis man finder et attraktivt job i Sydfrankrig, er arbejdspladsen ikke længere væk end et par timer i et fly. Dermed vil al form for international indflydelse blive altafgørende for, om vi danskere på længere sigt vil bibeholde vores gode internationale status.

Med en mor, der til daglig arbejder som læge, og en farmor som har været igennem en længere sygdomsperiode, har jeg et lille indblik i, hvor hårdt vores sundhedsvæsen arbejder for at gøre sit bedste for borgerne. Men selv om de gør deres bedste, begår de også fejl. Fejl som ikke må ske.

Mere tid til hver patient, vil kunne forhindre lange sygdomsperioder samt sikre et sundhedsvæsen, der vil være i verdensklasse, tror jeg.

Jeg stemmer Venstre fordi Venstre repræsenterer et liberalt grundsyn med fokus på det enkelte individs frihed og ansvar, kombineret med, at de tager ansvar for velfærdsstaten, samt partiets syn på vores fælles ansvar i EU.