Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Præst: Nu forsøger LGBTQ+ igen at aflive normalitetsbegrebet

Tre ud af ti mænd ser det ikke som »moralsk acceptabelt«, at to mænd dyrker sex med hinanden. Er det et problem?

»Nu forsøger LGBTQ+ igen og igen at aflive normalitetsbegrebet. Men stadig er der et pænt antal mennesker, som synes, at naturen selv tegner billedet af det normale,« skriver Henrik Højlund, valgmenighedspræst i Aarhus Bykirke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Dette er en pro et contra. Læs Susanne Branner Jespersen fra LGBT Danmarks modsvar her.

Jeg synes, det er et problem, at spørgsmålet overhovedet stilles. Det flugter beklageligt meget med tendensen i tiden – indskrænkning af åndsfrihed. Åndsfrihed, som er anerkendelsen af andres ret til at mene noget stik modsat af det, jeg selv mener. Hvilket selvsagt også indebærer, at den, der finder sex mellem to af samme køn moralsk problematisk, er nødt til at anerkende homoseksuelles ret til at mene og praktisere det.

Men anerkendelsen den modsatte vej synes at skrumpe mere og mere. Den normopløsende ideologi i LGBTQ+ fremtræder mere og mere som en uimodsigelig norm.

Det burde være indlysende, at der stadig er nogen, der finder det moralsk uacceptabelt, at to mænd dyrker sex med hinanden. Dels er der stadig et mindretal af normaltroende kristne her til lands, som ved sig forpligtet på klassisk kristen etik, formet af bibelsk tankegang. Dels er der derudover heldigvis et betragteligt antal mennesker, som uden egentlige religiøse motiver oplever sex mellem to af samme køn som stridende imod naturens egen »normsætning«.

Vi skal højst to, tre årtier tilbage for at finde et meget stort flertal af danskere, som fandt sex mellem to af samme køn »unaturligt«. De fleste havde instinktivt sans for normaliteten. Nu forsøger LGBTQ+ igen og igen at aflive normalitetsbegrebet. Men stadig er der et pænt antal mennesker, som synes, at naturen selv tegner billedet af det normale. Og det får så en del til også at synes, at en praksis mod normaliteten – sex mellem to af samme køn – er moralsk uacceptabelt.

Henrik Højlund Fold sammen
Læs mere
Foto: Henrik Højlund.

Lad mig understrege, at jeg er klar over, at accepten af sex mellem to mænd ikke per automatik indebærer, at man også tilslutter sig den norm- og virkelighedsopløsende ideologi, som LGBTQ+ står for.

Men når man finder det forkasteligt, at nogen anser sex mellem to mænd for moralsk problematisk, så har man desværre taget et skridt i retning af den normopløsende ideologi, som mere og mere præger vores samfund, og som bliver den nye norm, der udgrænser enhver klassisk normalitetsforestilling. Og i forlængelse af det finder man det også problematisk, at nogen overhovedet kan finde på at tale om moral i denne sammenhæng. Moral er magtsprog, vil man sige. Mens man selv i den grad bruger magtsprog mod moralsk tænkning.

At tre ud af ti mænd ikke ser det som moralsk acceptabelt, at to mænd dyrker sex med hinanden, er lidt mere, end jeg havde turdet håbe på – i disse queer-norm-tider.