Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Min stemme: Jeg er dybt bekymret over den vej, Danmark er ude på

Mette Voss. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er nok ikke en typisk DF-vælger, da jeg er opvokset i et radikalt hjem i 1960-70erne, et hjem hvor det var utænkeligt at stemme på Fremskridtspartiet og senere DF. Men med tiden har meget ændret sig. De Radikale er milevidt fra udgangspunktet og et parti, der i høj grad støtter »de fremmede« og glemmer de »fattige danskere«, som ikke kan klare sig selv.

Jeg blev uddannet socialpædagog i 1989 og socialrådgiver i 1999. Miljøer, hvor DF nærmest er fremmedord, og det ikke er populært at stemme på DF. Men for 16 år siden begyndte jeg at sætte kryds ved DF til folketingsvalget, efter at jeg tidligere kun havde stemt på røde partier.

Miljøet omkring mig begyndte især fra 1980erne at blive ændret, og fra at have været en dansker, der som ung omgikkes mange udlændinge fra Kenya, Pakistan og Egypten, blev jeg, i takt med, at flere og flere fremmede kom hertil og skabte større og større problemer, en der tog afstand til megen udenlandsk ageren.

»Danmark skal være et land, hvor der også er plads til de danskere, som har brug for hjælp.«


Jeg er dybt bekymret over den vej, Danmark er ude på, hvor vi skal frygte for brugen af vores ytringsfrihed, demokrati og påklædning. Der er mennesker, som ikke vil ændre sig og lade sig integrere i vores dejlige samfund. Jeg ser det som noget meget vigtigt, at jeg kan stole på, at kommer der krig, kæmper befolkningen for Danmark og er ikke tilsluttet IS eller andre muslimske grupperinger eller udenlandske fraktioner.

Jeg oplever også, at der er et stort skel mellem politikerne og befolkningen, da det synes som om, at mange politikere ikke har været ude i »virkeligheden«, væk fra det liv, der leves på Christiansborg, eller kun i begrænset omfang har haft kontakt med mennesker, som ikke er intellektuelle eller har akademisk baggrund. Det er som om, at politikere og journalister ofte optræder opdragende over for befolkningen, fremfor oplysende. Bl.a. med den mobning, rygere udsættes for. Her synes jeg, at DF er mere i tråd med gennemsnitsbefolkningen og taler et sprog, jeg kan forstå.

I dag er jeg førtidspensionist grundet dårlig ryg, og jeg synes normalt, at DF har en politik, der tager forholdene for syge og pensionister alvorligt, hvor venstrefløjen ofte tænker mere på udlændinges forhold end på »forarmede danskeres«. Jeg er godt klar over, at ikke alle DF-politikere gør det, de siger. F.eks. kan Liselott Blixt sige gode ting som landspolitiker, mens hun som kommunalpolitiker stemmer for nedlæggelsen af Flextrafik i Greve, så folk, der ikke har bil og bor på landet, får store transportproblemer, hvilket især går ud over syge og handicappede.

DF får min stemme til folketingsvalget og til EU-valget, da de, som de danner gruppe med i EU, ligesom jeg kan se, at der er en stor fare for, at Europa bliver overrendt af folk med fremmed eller muslimsk baggrund, som ikke vil vores verdensopfattelse. De forstår også, at der skal blive bedre mulighed for selvbestemmelse i landene i EU. Danmark skal være et land, hvor der også er plads til de danskere, som har brug for hjælp. Lad os få »Danmark tilbage«.