Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Konservative lukker Roskildevej – og svigter Frederiksberg

Vi kommunalpolitikere skal holde os for gode til valgkampsstunts, som Frederiksbergs borgmester nu har planlagt. Den respekt og ordentlighed skylder vi de familier, der betaler skatten.

»Borgmester Aggesen svigter borgerne, når han uden at inddrage dem vil lukke en af Frederiksbergs mest trafikerede veje i et valgkamps-prestige-stunt,« skriver Michael Vindfeldt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Den konservative borgmester på Frederiksberg, Simon Aggesen, vil anlægge en ny plads på toppen af Frederiksberg Bakke til mere end ni millioner kroner. Under hele anlægsperioden vil Roskildevej være lukket, så biler ikke må passere via vejen. Han overvejer endda at gøre lukningen permanent i visse perioder.

Som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet mener jeg, at det er et kæmpe svigt af beboerne på Fasanvej, Smallegade, Falkoner Allé, Pile Allé, Allégade og andre nærtliggende veje. Bilerne forsvinder nemlig ikke, bare fordi vi lukker vejene.

Min største anke ved projektet er, at det er truffet på et forceret grundlag. Pladsen skal for enhver pris være færdig, så snoren kan klippes i den kolde november måned – uger før kommunalvalget. Det virker lige smart nok efter min mening.

Vi kommunalpolitikere skal holde os for gode til den slags stunts. Den respekt og ordentlighed skylder vi de familier, der betaler skatten, som finansierer de mere end ni millioner kroner.

Alle gode gange tre

Anlæggelsen af pladsen var ét af i alt tre forslag, som blev udarbejdet.

Med et projekt, som påvirker så mange af områdets beboere, er det kun ret og rimeligt, at borgere får mulighed for at give deres besyv med. Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Enhedslisten foreslog derfor, at alle tre forslag gik i borgerhøring, før man traf en beslutning. Det blev desværre afvist af borgmester Aggesen.

Vi ville også gerne have at vide, hvilket af de tre forslag der er det mest trafiksikre. Det blev også afvist. Projektet haster for meget, må man forstå, til at man kan dvæle ved trafiksikkerhed.

Alle gode gange tre – vi spurgte til sidst, hvor trafikken så skal søge hen, når vejen skal lukkes hen over 2021. Igen fik vi intet svar.

Kald mig gammeldags, men den måde at drive politik på forstår jeg ikke. Normalt gør vi kommunalpolitikere en dyd ud af at inddrage borgerne, inden kommunen træffer beslutninger hen over hovedet på dem. Det er det, jeg forstår ved ordentlighed og omhu.

Ordentlighed fordi vi lytter til borgerne. Omhu fordi vi passer på, at vi ikke spilder skattekronerne på forkerte projekter, som måske skal gøres om efter få år.

Lyt til borgerne

Borgmester Aggesen svigter borgerne, når han uden at inddrage dem vil lukke en af Frederiksbergs mest trafikerede veje i et valgkampsprestigestunt.

Sådan burde vi ikke gøre på Frederiksberg. Sådan plejer vi ikke at gøre. I hvert fald ikke i de snart 16 år, jeg har været valgt til Frederiksberg Kommunalbestyrelse.

Det er ordentligt at lade borgerne komme til orde, før man lukker en af Frederiksbergs vigtigste trafikårer. Det er ordentligt at vurdere trafiksikkerhed og trængsel, før man lægger sig fast på at lave en plads midt på en af Frederiksbergs mest trafikerede veje. Og det er rettidig omhu at passe godt på skatteborgernes penge – også selvom valget nærmer sig.

Hastværk er nu engang lastværk – og det klæder ikke Frederiksberg.

Michael Vindfeldt er partner, advokat og borgmesterkandidat på Frederiksberg Kommune for Socialdemokratiet