Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Ingen religion eller personer skal stå over de folkevalgte i Danmark

borgernes selvbestemmelse over eget liv er blevet indskrænket i en grad, så man mistænker eksistensen af et DJØFernes råd. Mennesker er ikke felter i et regneark – bring nærheden tilbage, skab tryghed og motivation til at bidrage, skriver kenneth Boots, der stemmer på Nye Borgerlige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frank Cilius / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skete få dage efter urolighederne 14. april.

Det skete, fordi dem inde bag murene var anden- og tredjegenerations efterkommere, mange af dem med ingen eller en ikke-afsluttet uddannelse.

De var alle forsørget af det offentlige, og de benyttede sig af et indforstået sprog.

De levede ofte i ghettoer – blandt ligesindede – af latte, spelt og »rigtige holdninger«. De levede efter særregler og var ikke integreret i det omgivende samfund.

En gang om året samledes de på en lille ø for at drikke fadbamser og mødes med folket – når de altså ikke var på TV – der var 179 af dem, deraf fire på wildcard.

Jeg ser frem til den dag, hvor det er datid, for ikke kun ytringsfriheden er i krise – sammenhængskraften i dette samfund er ved at blive opløst. Og det er ikke fordi den bliver Trumped af et sort hul – demokratiet er i krise og kan ikke fastholdes med fiskelim eller omfartsveje i Jylland.

Trangen til ministerbiler og skattefrie goder er ved at nå italienske højder, men de mangler sgu figuren – dem fra 1. klasse, dem fra trætoppene, dem med hang til udstilling af kønsorganer og de »frelste« som tror, at ghetto er noget man gør til B&B.

Det er sket andre steder, at folket har fået nok af et politisk establishment, der er selvsupplerende og magtfuldkomment – jeg har set det ske i Italien og skrevet om det.

En kombination af levebrødspolitikere, invasion fra Vestafrika, og et nyt »tysk kejserdømme« kaldet EU – skabte begyndelsen til noget, vi har set før, nu med en kansler uden overskæg – det er skræmmende at se historien gentage sig.

Al den centralisering skaber ufilosofiske mennesker – »1984« er nu – borgernes selvbestemmelse over eget liv er blevet indskrænket i en grad, så man har mistanke om eksistensen af et DJØFernes råd. Mennesker er ikke felter i et regneark – bring nærheden tilbage, skab tryghed og motivation til at bidrage.

Motivation til at bidrage, for det hænger ikke sammen, hvis man ikke taler sproget eller har alle mulige absurde årsager til ikke at stå til rådighed – eller kun møder op til aktivering når der serveres morgenmad.

Måske skulle vi brænde lortet af og starte forfra – Folketinget er ikke det engelske overhus, hvor man arver en plads.

Og Europa-Parlamentet burde ikke være et sted, der fungerer som beskyttet værksted for underliggende divisioner i den politiske liga. Et parlament, der flytter rundt som et skilsmissebarn udsat for delt forældremyndighed, har med al tydelighed vist, at magtarrogancen har nået toppunktet i en sinuskurve.

Til det parlament skal der også stemmes, men på hvem, når man nu er modstander af sommertid, ministre for stegt flæsk, grimt tøj og EU.

Måske bliver det blankt, måske er det hele en ond drøm, måske er verden ikke ved at gå til i kulfyrede kraftværker, måske er der ikke to store trusler mod verdensfreden, måske finder vi den forsvundne ældreminister, og måske er det sorte hul øjet på en fisk som svømmer forbi.

Jeg stemmer på Nye Borgerlige fordi ingen religion eller personer skal stå over de folkevalgte i Danmark.