Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Huawei er en uafhængig virksomhed - der er ingen, der træffer vores beslutninger for os

Frygt bidrager ikke til udvikling, men det gør teknologi. Huawei Danmark opererer under dansk lovgivning og bøjer sig ikke for noget pres, uanset fra hvilket land det måtte komme.

»Frygt bidrager ikke til udvikling, men det gør teknologi. Og jeg tror på teknologi,« skriver Jiang Lichao, CEO i Huawei Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter den seneste tids dækning i Berlingske bliver jeg som CEO i Huawei Danmark nødt til at korrigere nogle forkerte oplysninger om både Huaweis ejerstruktur og kinesisk lovgivning.

I Huawei Danmark respekterer vi de frie og uafhængige mediers ret til at fortælle sandheden om alt det, der interesserer danskere. Men med friheden følger et ansvar for at have styr på fakta. Desværre har jeg oplevet flere tilfælde af fejlagtige oplysninger om Huawei. Eksempelvis Troels Heeger, som 26. oktober i »Ugens internationale klip« i Berlingske beskrev vores virksomhed som den »kinesiske statsvirksomhed Huawei«.

Selv om påstanden blev berigtiget 29. oktober med den begrundelse, at der »ikke er dækning for denne påstand«, retfærdiggør det ikke de gentagne vildledninger af avisens læsere. Oplysninger om Huaweis ejerforhold er lettilgængelige for offentligheden. Huawei er auditeret af det uafhængige revisionsfirma KPMG, som tydeligt har beskrevet vores ejerforhold som »Privatejet virksomhed«.

26. oktober medgav Pierre Collignon, at »Huawei er på papiret privatejet«. Jeg har selv nogle af de papirer, hvilket flere end 96.000 andre Huawei-ansatte også har. Tilsammen ejer vi 99 pct. af Huawei, mens den resterende ene pct. er ejet af grundlæggeren, Ren Zhengfei.

Jeg kan én gang for alle slå fast, at Huawei er en uafhængig virksomhed. Vi tager selv vores beslutninger - også når det gælder vores 5G-teknologi, som udgør en stor del af firmaets værdi. Vi bøjer os ikke for noget pres, uanset fra hvilket land det måtte komme. Hvis vi blev tvunget til at gøre noget, som vi mente var forkert, ville vi hellere lukke virksomheden end give efter.

Jiang Lichao Fold sammen
Læs mere

Huawei Danmark opererer under dansk lovgivning og er kun ansvarlig for de aktiviteter, vi udfører her i Danmark. Mange af bekymringerne hos Berlingskes journalister skal sikkert ses i lyset af situationen på verdensplan, men jeg må indrømme, at mit fokus er på Danmark. Jeg er kun optaget af, hvordan Huawei Danmark kan give værdi til det danske folk, og hvordan vi kan skabe et bedre forbundet og mere sikkert kommunikationsnetværk i Danmark.

Vi er stolte over, at TDCs mobilnetværk - baseret på vores udstyr – blev kåret til Danmarks bedste netværk fire år i træk. Og målt som verdens hurtigste i 2015. Samtidig var der nul sikkerhedsproblemer ved at bruge vores udstyr.

Frygt bidrager ikke til udvikling, men det gør teknologi. Og jeg tror på teknologi. Derfor støtter Huawei Danmark også unge talenter på vej til at udforske potentialet i fremtidens bæredygtige teknologi, og vi har partnerskaber med DTU og Aalborg Universitet.

I de 170 lande, hvor Huawei opererer, arbejder vi inden for de love, der er defineret af de respektive regeringer. Det gælder også for Huawei i Danmark. Europæiske lande som Tyskland og England har i dag en bedre forståelse af os end tidligere, og de ser Huawei som en værdifuld og stærk spiller på teknologiområdet.

Jeg ser frem til, at Huaweis teknologi kan bidrage til samme bæredygtige udvikling i det danske samfund.