Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Fonsmark-prisen: Søren Pind er ikke bange for at tale om ånd, idealer, tro, dyder og dannelse

Søren Pind er blandt otte indstillede til Berlingskes nye pris, Fonsmark-prisen, der tildeles markante stemmer og tænkere, som på afgørende vis har bidraget til den borgerlige idédebat.

Søren Pind er nomineret til Berlingskes nye Fonsmark-pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han løb storm på København, han blev liberal tesemager og minister, og til sidst vendte han sig desillusioneret fra den politiske ormegårds intriger. Søren Pinds politiske liv er skrevet i dramatiske kapitler, og han har undervejs deltaget aktivt i kampen om magten, men ikke kun det.

Søren Pind har også slået ideologiske slag, som da han i 2003 var med til at formulere ti liberale teser for Venstre. Daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen bankede oprøret ned, men mange af ideerne overlevede og blev taget op igen under finanskrisen.

Ved at forlade politik i 2018 trådte Søren Pind ind i en ny rolle som debattør. Han har udgivet en erindringsbog, hvor han udfolder en kritik af det, han ser som rå magtpolitik i Venstre. Kampen om magten har ifølge Pind ført til et tab af principper, hvor de liberale har mistet respekten for frihedsrettigheder i en nådesløs kamp om at vise sig som hård i udlændingepolitikken og retspolitikken.

Som fast kommentator på Berlingske er Søren Pind gået på jagt efter det, han kalder »den smukke borgerlighed«. Her er ærindet ikke kun at bryde socialstaten ned og sætte skatterne ned, som man kunne læse de ti teser i 2003. Pind leder efter en opbyggelighed. Han taler om ånd, idealer, tro, dyder og dannelse.

På den måde passer Søren Pinds personlige rejse med det borgerlige Danmarks sammenbrud i 2019. Han gik allerede i gang med at lede efter svarene på nederlaget, før det var en realitet.

Søren Pind, 50 år. Forfatter, debattør, bestyrelsesformand for Danish Cyber Defence. Tidligere minister og medlem af Folketinget for Venstre.