Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Fonsmark-prisen: Brügger og Bertelsen er en dynamisk duo af frittænkende anarkistiske idémagere

Mads Brügger oh Mikael Bertelsen er blandt otte indstillede til Berlingskes nye pris, Fonsmark-prisen, der tildeles markante stemmer og tænkere, som på afgørende vis har bidraget til den borgerlige idédebat.

Tidligere programchefer på Radio24syv Mikael Bertelsen og Mads Brügger, er sammen er nomineret til Berlingskes nye Fonsmark-pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brügger og Bertelsen er så frittænkende anarkistiske idémagere, at de muligvis vil betakke sig for at blive proppet ned i en borgerlig kasse.

Men Fonsmark-prisen gives til danskere, der har flyttet den borgerlige idédebat. Og det er hævet over enhver tvivl, at Mads Brügger og Mikael Bertelsen gennem otte år som programchefer på Radio24syv blev ganske afgørende katalysatorer for en helt ny form for borgerlig idédebat.

Ved at udvikle magasinformater båret af værter med stærke personlige holdninger skabte de en række radioprogrammer, der stak i alle mulige retninger. Men det indbefattede markante borgerlige debat-, magasin- og satireformater, hvor værter, der aldrig ville have fået en chance i DR, pludselig fik lov.

Det gav ind imellem genlyd, når folk som Mikael Jalving eller Selsing-ægteparret fik adgang til at bestyre programmer. Eller når en Mads Holger efter sit eget politiske sammenbrud som K-kandidat i 2015 gennemgik Det Konservative Folkepartis krise. Men det skete også i debatprogrammer med et langt liv, hvor borgerlige dagsordener fik substantiel plads i æteren. Det var ikke sket før. Alene det rækker rigeligt til, at Brügger og Bertelsen indstilles til Fonsmark-prisen.

Mads Brügger, 47, og Mikael Bertelsen, 52. Forhenværende programchefer på det nu hedengangne Radio24syv. Tidligere begge tilknyttet DR. Mads Brügger står samtidig bag en række roste dokumentarfilm.