Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Enhedslistens usandheder bliver ikke afsløret

Enhedslisten benytter enhver lejlighed til at tordne mod kapitalismen, som får skylden for alverdens ulyksaligheder, men det meste uden dokumentation.

Pernille Skipper og Enhedslisten binder befolkningen usandheder på ærmet, mener Leif Tullberg. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Efter det kommunistiske Europas fald i 1989 må man konstatere, at de kommunistiske partier har ladet sig reformere og trives. Herhjemme har Mette Frederiksen kaldt Enhedslisten »et parti, der arbejder ordentligt og redeligt i Folketinget«, og medierne er holdt op med at bore i de moderne kommunisters bevæggrunde.

Det har givet plads til sympatiske, velforberedte forkvinder som Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen samt til chefideologen Pelle Dragsted, der har gjort Enhedslisten til (næsten) det største parti i København. Samt nu også til et parti, der har fået meget stor indflydelse på regeringens forståelsespapir.

Leif Tullberg Fold sammen
Læs mere
Foto: Leif Tullberg Jørgen Bundgaard.

Enhedslistens principprogram indeholder stadig afskaffelse af den private ejendomsret til produktionsmidlerne og dermed en mistillid til arbejdsgivere og deres skaberkraft. Indtil 2014 figurerede »revolution« 29 gange. Principprogrammet er indforståede vendinger, og det er nærliggende at tro, at Enhedslisten stadig følger den marxistisk-leninistiske doktrin om proletariatets revolution.

Samtidig benytter Enhedslisten enhver lejlighed til at tordne mod kapitalismen, som får skylden for alverdens ulyksaligheder, men det meste uden dokumentation.

Partiet påstår så ofte som muligt, at de danske arbejdere bliver undertrykt, hvilket er udokumenteret nonsens.

I Danmark har man en meget stærk fagbevægelse, som er velorganiseret og magtfuld. Der er ca. 1,4 millioner medlemmer, som opererer efter den danske model, der er meget anerkendt i Danmark og yderst beundret i resten af verden. Så at påstå, at den danske arbejder er undertrykt, er ikke bare usandt, men en tyk løgn.

Påstand, der går ind hos folk

Pernille Skipper har i mange måneder påstået, at den blå regering har givet skattelettelser på 22 milliarder kr., som kun er kommet de rige og toppen i Danmark til gode. Når man læser en beretning fra Skatteministeriet, forholder det sig helt anderledes. Hvorfor lyver Pernille Skipper?

Jeg vil hævde, at Skipper ved, at hun ikke bliver afsløret, og at hendes påstand går ind hos folk, der ikke sætter sig ind i tingene, og som tror, at der er stor ulighed i Danmark.

Læs selv, hvad Skatteministeriet skriver om de førnævnte 22 milliarder kr., som rettelig er 27 milliarder kr.

Danmark er et godt land, hvor der omfordeles mere end tusind milliarder kr. om året. Det medfører, at der blandt andet kan bruges 543 milliarder kr. til social sikring.

Der er stadig mangler, og der findes flere muligheder for at løse dem.

Enhedslistens løsning er en meget højere beskatning, og at al merværdi skal tilfalde samfundet. De 20 pct. rigeste betaler i dag ca. 50 pct. af indkomstskatterne. Derimod betaler de ti pct. fattigste skatteydere i Danmark blot 0,1 pct. af skatterne, mens de 25 pct. fattigste betaler 3,4 pct. af skatterne. Staten opkræver ca.1.080 milliarder kr. i skatter og afgifter.

Det vil være klogt at forsøge at få mere for pengene i den offentlige administration gennem god ledelse og godt købmandskab, før man griber til at hæve skatterne, da dette har mange bivirkninger.