Danmark har verdens mest ambitiøse klimamål, og det stiller enorme krav til alle sektorer i erhvervslivet at finde løsninger. For nogle sektorer handler det groft sagt om at skifte ud fra fossile brændsler til vedvarende energi. Perspektivet er noget mere kompliceret i fødevaresektoren. Her har vi at gøre med biologiske processer, og vi kender ikke alle løsningerne endnu. At finde de rigtige svar kræver innovation, forskning og ikke mindst store investeringer.
Lige nu forhandler Folketinget om en meget omfattende plan for dansk landbrug. Og fødevareklyngen er parat til at tage ansvaret på sig. Både virksomheder og landmænd mener, at den opgave skal løses af dem med de bedste forudsætninger. Og det har vi i dansk fødevareerhverv. Hele sektoren har siden 1990 allerede reduceret udledningen med 25 procent. I Klimapartnerskabet for fødevare- og landbrugssektoren har vi anvist tiltag, der kan bringe reduktionerne op på 62 procent i 2030.