Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Alex Ahrendtsen: Selvfølgelig skal kristendomsfaget bevares

Jeg er bange for, at debatten om kristendom eller religion i skolerne ikke handler om børnene for de røde. Det er snarere et ideologisk angreb på kristendommen.

»I et mangfoldigt land som Danmark er det afgørende, at vi har noget at være fælles om, og her er kristendommen helt afgørende,« skriver Alex Ahrendtsen om, hvorfor kristendomsundervisning ikke skal hedde religionsundervisning. (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

Dette er en del af en Pro et Contra om, hvorvidt folkeskoleelever skal undervises i kristendom eller religion. Læs medlem af Radikale Venstre Marianne Jelved argumentere for det modsatte synspunkt her.

De røde partier inklusive Det Radikale Venstre vil ændre kristendomsfaget til et multikulturelt religionsfag. Det støtter Dansk Folkeparti på ingen måde. For os er det vigtigt, at børnene lærer om de bibelske fortællinger, som vores land er bygget på, og at de fra barnsben har et solidt kendskab til dem. Ifølge folkeskoleloven skal børnene undervises i kristendom fra 1.-6., og der må ikke forkyndes. I de ældste klasser skal de også undervises i andre religioner. Det er en fin ordning, som der er god grund til at beholde.

Jeg forstår egentlig ikke de røde. Kristendommens budskab er jo et dejligt budskab. Det er kærlighedens budskab om at elske sin næste. Budskaber, som vi mere end nogensinde har brug for, hvor verden hærges af voldelige muslimer og had mellem mennesker. Hvem kan dog være imod dette? Hvorfor må børn ikke få et godt og sikkert kendskab til denne kærlighed?

Jeg ville have kunnet forstå de røde, hvis der havde været et massivt ønske fra forældrene om at ændre faget, men det er der jo på ingen måde. I en stikprøvekontrol fra 2016 blandt knap 100 folkeskoler viste det sig, at kun 1,3 pct. af eleverne blev fritaget for kristendomsundervisningen. Med andre ord er det store flertal af danskerne meget tilfredse med den nuværende ordning.

I et mangfoldigt land som Danmark er det afgørende, at vi har noget at være fælles om, og her er kristendommen helt afgørende. Skal man integreres, skal der også være noget at integreres i, og det tilbyder den kristne kultur jo.

Alex Ahrendtsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Alex Ahrendtsen Steen Brogaard.

Vi ville svigte børnene, hvis vi blandede det hele sammen fra 1. klasse. Lille Olfert vil da blive rundtosset, hvis han i første time hører om kristendom, i anden om hinduisme, i tredje om islam og i fjerde om de Radikales spaghettireligion. Børnene er simpelthen ikke modne nok til at skelne så tidligt.

Jeg er bange for, at det ikke handler om børnene for de røde. Det er snarere et ideologisk angreb på kristendommen. De røde partier er jo socialistiske, og socialismen har fra begyndelsen villet udrydde kirkerne, og Det Radikale Venstre blev grundlagt af folk, der hadede kristendommen af et godt hjerte, og dette had nærer stadig deres hjerter. Det er godt nok ærgerligt, for Marianne Jelved var egentlig en fornuftig og pragmatisk kirkeminister, da vi diskuterede konfirmationsforberedelse.

De Radikales fremgang ved valget har åbenbart fået hadet til kristendommen til at flamme op. Dem om det, men det skal altså ikke gå ud over vore børn.