Københavnere elsker madpakkeordningen

Mens resten af landets forældre siger nej tak til madpakkeordningen, omfavner københavnske forældre den i stor stil.

Forældrene i København siger ja tak til madpakkeordningen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

88,3 pct. af hovedstadens børn i daginstitutioner vil i løbet af året have en kommunal madordning – det svarer til 25,270 børn.

Således har langt de fleste københavnske forældre sagt ja til at fortsætte med den madordning, som kommunen har tilbudt siden januar sidste år.

Det billede adskiller sig markant fra resten af landet, hvor der ifølge en ny rundspørge fra Berlingske Research vil blive langt mellem daginstitutioner med kommunale madordninger, fordi forældrene har takket nej til tilbuddet. Og det er der en dog grund til ifølge Børne- og Ungdomsborgmester, Anne Vang (S).

- Forældre vil gerne have kvalitet til deres børn. Den kvalitet leverer vi i Københavns Kommune, fordi vi har valgt at investere op mod 100 millioner kroner i madordningen. Resultatet fra København viser, at forældrene gerne vil bakke om op et sundt måltid mad til deres børn, når de er sikre på, at kvaliteten er i orden, siger hun og fortsætter:

- Et sundt måltid i daginstitutionen er en rigtig god idé, fordi vi alle sammen ved, hvor vigtigt det er, at vi har energi til resten af dagen.

I de institutioner, der har sagt ja til frokostordningen, vil ordningen vare frem til 1. juli 2013 – altså de næste to år.