København vil huse verdensudstilling

For første gang nogensinde kan den store verdensudstilling ende i København.

Foto: Brian Karmark
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) vil i eftermiddag offentliggøre, at København lægger billet ind på at blive vært for verdensudstillingen i 2020, erfarer Berlingske.dk.

De store verdensudstillinger bliver afholdt hvert femte år. I 2010 afholdes verdensudstillingen i Shanghai, mens den i 2015 skal afholdes i Milano. Og det er herefter, at Ritt Bjerregaard vil forsøge at få verdensudstillingen i København. Hvis det lykkes, er det første gang nogensinde, at en af de store verdensudstillinger kommer til hovedstaden.

På rådhuset er vurderingen, at København vil have en god mulighed for at få udstillingen til byen, fordi København har mange ubebyggede, havnenære arealer tæt på centrum, hvor udstillingen kan afholdes.

Bliver København vært for verdensudstillingen, forventes det, at byen vil få besøg af 25 millioner gæster i løbet af de fire måneder, udstillingen vil vare. En række amerikanske byer samt Manila i Filippinerne går dog allerede med tanker om også at ansøge det internationale bureau for verdensudstillinger om værtskabet.

Ritt Bjerregaard vil annoncere Københavns ambitioner om at få verdensudstillingen til byen ved et stort arrangement på Rådhuspladsen kl. 17, hvor københavnerne bydes på gratis øl og grillpølser i anledning af, at anerkendte engelske magasin Monocle netop har kåret København som verdens bedste by at leve i.