Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Københavns Kommune tager nu kampen op mod klamydia og hiv. Og meget tyder på, at det er nødvendigt.
Hovedstaden er nemlig det sted i landet, hvor der er den største forekomst af smittede med klamydia blandt de unge. Mellem 5-10 procent af de seksuelt aktive er smittede – særligt kvinder mellem 15-19 år og mænd i 20-24 års alderen. Det har fået Københavns Kommune til at afsætte to millioner kroner til at forbedre den seksuelle sundhed blandt københavnerne. Pengene vil bl.a. blive brugt til kampagner i skolerne. En af initiativtagerne bag ekstra bevillingen, Susan Hedlund (S), siger:
- Vi ser desværre, at der sker en stigning i antallet af unge, der har usikker sex og smittes med klamydia. En infektion kan i værste fald føre til, at unge bliver sterile og ikke kan få børn. Det er derfor vigtigt at gøre en ekstra indsats. Kampagnen rette sig imidlertid ikke udelukkende mod børn og unge. Også indsatsen mod hiv får et skud ekstra vitaminer.
Den øgede indsats bliver lavet i samarbejde med STOP AIDS og AIDS-Fondet, hvor man bl.a. vil målrette indsatsen mod etniske minoriteter og mænd, der har sex med mænd.
- Der er stadig en del hiv-smittede blandt mænd, der har sex med mænd. Og tallet er ikke faldende. Den udvikling forsøger vi at vende, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen (SF) Med ekstra bevillingen bruger Københavns Kommune cirka tre millioner kroner i år og tre en halv million kroner i 2011 på at forbedre københavnernes seksuelle sundhed.