Yusufa Sey

Iværksættervirksomheden AthGene tilbyder gentest i forhold til kost, motion og søvn. På længere sigt er planen at skabe personligt skræddersyede trænings- og kostplaner ud fra genetiske data. Yusufa Sey er administrerende direktør og Theis Jakobsen er programmør. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generalist i genanalyser

For tre år siden ankom den gang 26-årige Yusufa Sey til Danmark med erfaring fra tre kontinenter. I dag står han i spidsen for AthGene, der i fem lande leverer individuelle genanalyser.

»Det handler om den enkelte persons helbredstilstand, hvor der er tre afgørende faktorer: livsstil, omgivelser og gener. Den sidste del ved vi ikke så meget om, og det gør vi noget ved,« siger Yusufa Sey.

For 1.500 kroner kan kunden bestille en analyse, der to uger senere fortæller om kroppens specfikke sammensætning og behov, for eksempel hvad angår kost og træning. AthGenes første målgruppe var topatleter, men markedet er større end som så.

»Mange af vores kunder er helt almindelige mennesker, der ønsker at blive klogere på deres krop – som f.eks. hvilken form for træning der er mest passende for at tabe sig,« forklarer Yusufa Sey.

Bestyrelsesformand Brian Petersen, der også er bestyrelsesmedlem hos Coloplast, er begejstret for både forretning og iværksætter.

»Han har på et enkelt år leveret, hvad der tager andre firmaer to, tre eller fire år, for næsten ingen penge. Yusufa er meget resultatorienteret og leverer altid, uanset hvad det drejer sig om. Han er ikke ekspert i alt, men kan overskue helheden. Han er en ekstrem generalist, og hans slags er der rigtigt meget brug for.«

Yusufa Sey

28 år, co-founder, CEO, AthGene

2010: Bsc., business management, University of Greenwich, London

2011: Founder, Fidelity Group, Gambia

2011: Managing partner, Coccio Group, Gambia

2013: Principal, YMS & Company, Danmark

2015-: Co-founder, CEO, AthGene